Архів новин

24 ноября 2017

На Луганщині стартувала Всеукраїнська акція «16 Днів проти насильства»

Напередодні Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок у Сєвєродонецьку почалася щорічна Всеукраїнська акція «16 Днів проти насильства», в рамках кампанії генерального секретаря ООН «Єднаймось, щоб зупинити насильство щодо жінок (UNiTE)».

Так, сьогодні будівля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру була посвідчена помаранчевим світлом.

Це офіційний колір кампанії, який символізує світле майбутнє, вільне від насильства щодо жінок та дівчат.

Крім Сєвєродонецька до кампанії приєдналися ще 15 міст України.

Луганські каратистки завоювали низку медалей у всеукраїнських змаганнях

У Харкові відбувся кубок України з карате JKS, у якому взяли участь понад 300 спортсменів з 12 областей України.

У розділі «командне ката» серед дорослих наші каратистки Ольга Дутова, Тетяна Костенко та Марина Зарянова посіли перше місце.

У віковій категорії 18 років і старше у розділах «індивідуальне ката» і «індивідуальне куміте» Тетяна Костенко виборола ще дві бронзові медалі.

Вітаємо наших спортсменок!

Регіональне відділення Фонду держмайна України по Луганській області шукає нових балансоутримувачів для захисних споруд

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Луганській області у зв’язку з ліквідацією КП «Сєвєродонецький комбінат будівельних матеріалів та конструкцій» (м. Сєвєродонецьк, вул. Силікатна, 10ж), ВАТ «Урожай» (м. Рубіжне, вул. Київська, 140), ВАТ «Строммашина» (м. Лисичанськ, сел. Шамотний, 3-А) пропонує бажаючим стати новими балансоутримувачами об’єктів державної власності – сховищ, взявши їх на відповідальне безоплатне зберігання.

З пропозиціями звертатися за адресою: м. Сєвєродонецьк, бул. Дружби Народів, 32а, каб. №313.

І знову незаконна реалізація бензину

Учора співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області виявили факт незаконного зберігання та реалізації паливно-мастильних  матеріалів.

У ході проведення заходів, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог податкового законодавства України, встановлено, що мешканець с. Зориківка Міловського району здійснював зберігання та збут бензину з приватного будинку без відповідних дозвільних документів.

Бензин марки А-92 реалізовувався за ціною 23 гривень за літр. Його було незаконно ввезено на територію України з РФ.

За матеріалами СБУ засуджено двох терористів ОРДЛО

За матеріалами Служби безпеки України у Луганській та Донецькій областях засуджено трьох бойовиків терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Правоохоронці встановили, що двічі судимий мешканець міста Перевальськ на Луганщині після звільнення з в’язниці у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань терористів. Перебуваючи у лавах бойовиків, він працював у «комендатурі» та зі зброєю охороняв «штаб» бандфомування «Призрак» в Алчевську.

Грант на річний супровід підприємства від Громадської Школи Бізнесу

Грантова програма полягає у річному супроводі зростання Вашого бізнесу – допомога у формуванні чіткої бізнес-моделі, допомога збуту товарів та послуг, консультаційна допомога з ведення бізнесу

Щоб отримати доступ до грантової програми необхідно заповнити анкету Індекс Малого Бізнесу України. Усього в анкеті 75 запитань, які допоможуть нам підібрати для Вас найкращу програму розвитку.

Дорожники Луганщини впоралися з першою негодою в зимовий період

З погіршенням погодних умов перед дорожниками стоїть завдання забезпечувати проїзд на всіх автодорогах, якісно та швидко ліквідовувати наслідки негоди.

Як розповів директор ДП «Луганський облавтодор» Олександр Коротун, найбільш складна ситуація склалася у Троїцькому, Сватівському, Новоайдарському, Старобільському, Кремінському районах. Опади у виді дощу переходили у сніг, на дорогах виникла ожеледиця, отже треба було використовувати відповідну техніку.

Комунально-технічним службам області надано доручення посилити контроль щодо ліквідації наслідків негоди

У зв’язку з погіршенням погодних умов директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, на черговому засіданні обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону, закливав спеціалізовані служби посилити контроль щодо ліквідації наслідків негоди.

«Україна. Люди. Майдан»: бібліотекарі про зародження Дня Гідності та Свободи

21 листопада в Луганській обласні бібліотеці імені М. Горького відбувся  дискусійний майданчик під назвою «Україна. Люди. Майдан». Зустріч проводилася в межах святкування Дня Гідності та Свободи. Бібліотекарі заручилися підтримкою активістів, державні службовців, військових, викладачів, студенти й інших щодо пропозиції поспілкувалися в неформальній обстановці про події 2004 та 2013 років.

Розроблено посібник «Бачити спочатку людину» для фахівців у сфері послуг для осіб з інвалідністю

Інститутом суспільно-економічних досліджень у рамках проекту «Соціальні послуги для дітей з важкими формами інвалідності», який реалізується для впровадження в Україні передового досвіду соціального догляду, розроблено посібник «Бачити спочатку людину» для фахівців  у сфері послуг для осіб з інвалідністю.

Посібник містить методичні та практичні рекомендації з організації надання соціальних та освітніх послуг дітям з інвалідністю у громаді, забезпечення індивідуального підходу до кожної дитини.

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом Євгена Тутевича

9 грудня Академічний симфонічний оркестр подарує всім поціновувачам класичної музики шедеври світової класики під керівництвом Євгена Тутевича. До програми цього вечора увійдуть твори визначних композиторів: композитора, диригента і педагога українського походження Петра Ілліча Чайковського та німецького композитора-романтика, диригента, музично-громадського діяча Фелікса Мендельсона. 

Відбулося друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганського обласного Козачого кінного театру

22.11.2017 в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації відбулося друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганського обласного Козачого кінного театру. На засіданні була представлена публічна презентація проектів програм розвитку закладу на один і п’ять років кандидата на посаду Медведєва Дмитра Вікторовича.

Конкурсна комісія прийняла рішення про визначення переможця конкурсу – Медведєва Дмитра Вікторовича.

Відео другого засідання конкурсної комісії 22.11.2017 року: 

Увага! Дії населення при виявленні вибухонебезпечного предмета або вибухового пристрою

З метою недопущення травмування та загибелі людей під час знаходження вибухонебезпечних предметів нагадуємо правила поведінки населення при виявленні вибухонебезпечного предмета або вибухового пристрою:

У Сєвєродонецьку відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння пожеж на енергетичних об'єктах

За задумом навчань, які відбулися на об'єкті ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», внаслідок порушень правил пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт сталося загоряння паропроводу на теплоелектростанції та відбувся розлив турбінного масла на площу 150 м кв. з можливістю загрози поширення вогню на сусідні турбогенератори, кабельні тунелі та сильного задимлення. 

Підтримайте акцію «Напиши листа світові»

Луганська обласна державна адміністрація - обласна військово-цивільна адміністрація звертається до громадськості із закликом підтримати акцію мешканців Криворіжжя «Напиши листа світові».

Мета акції, за допомогою народної демократії, допомогти зупинити війну, розв’язану Російською Федерацією проти нашої країни. Як мінімум – нагадати світові, що поки він мовчить – гинуть люди, що така біда може прийти до будь-якої країни.

На Луганщині вчаться надавати допомогу постраждалим від насильства

У рамках впровадження пілотного проекту в Попаснянському районі «Відповідальність починається із нас» відбувся семінар-практикум для контактних осіб та представників районних структур, які надають допомогу постраждалим від насильства.

На заході фахівці районних соціальних служб, системи охорони здоров’я, освіти, Національної поліції, безоплатної вторинної правової допомоги, мобільних бригад організацій Médecins du Monde та Фонду народонаселення ООН розповіли про свою діяльність, повноваження та організацію роботи із перенаправлення постраждалих.

Новини АТО: під Кримським п’ятеро загиблих

Учора, 23 листопада, поблизу села Кримське Новоайдарського району загинуло п’ять українських військовослужбовців, ще чотирьох поранено.

«Життя п’ятьох наших захисників обірвалися минулої доби біля Кримського, четверо бійців були поранені. Це трагічні наслідки восьмигодинного бойового зіткнення та ворожого мінометного вогню. Співчуваю родинам загиблих Героїв. Бажаю найшвидшого одужання пораненим воїнам», – прокоментував ситуацію голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Розроблено посібник «Бачити спочатку людину» для фахівців, які працюють у сфері послуг для осіб з інвалідністю

Інститутом суспільно-економічних досліджень у рамках проекту «Соціальні послуги для дітей з важкими формами інвалідності», який реалізується з метою сприяння впровадженню в Україні передового досвіду соціального догляду, розроблено посібник «Бачити спочатку людину» для фахівців, які працюють у сфері послуг для осіб з інвалідністю.