Архів новин

25 ноября 2017

Голодомор 1932-1933 років: Луганщина пам’ятає та скорбує

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбувся мітинг-реквієм у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу.

На території  храмового комплексу «Лісова дача» біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років зібралися представники обласної і міської влади, військові, громадськість, учнівська й студентська молодь та містяни.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу

Україна пам’ятає, світ визнає! З вічним болем і скорботою ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу.

Насильницьке вилучення продовольства, блокада сіл та цілих районів, заборона виїзду за межі охопленої голодом України, репресії – все це мало знищити українське прагнення незалежності й самих українців.

За своїм вражаючим масштабом Голодомор 1932-1933 років можна порівняти тільки із втратами нашого народу від Другої світової війни.

Новини АТО: на Луганщині зберігалася тиша

Протягом минулої доби та після півночі вздовж лінії розмежування зберігалася тиша – жодного обстрілу не зафіксовано.

Протилежна сторона нарешті дотрималася домовленостей щодо режиму припинення вогню, які було досягнуто на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.