Прес-центр8 листопада 2019, 14:11

Луганщина впроваджує мережу надання публічних сервісів та послуг

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська взяла участь у селекторній нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак щодо моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг.

За словами заступника голови облдержадміністрації, структурні підрозділи ОДА активно займаються питаннями моделювання мережі, взаємодіючи з територіями та профільними міністерствами.

«Всі послуги, які будуть надаватися об’єднаними територіальними громадами в межах, визначених облдержадміністрацією за дорученням Кабінету Міністрів, мають знайти своє місце на карті. Люди повинні знати, куди звертатися по, наприклад, соціальні, освітні послуги, питання земельних відносин, безпеки, правового забезпечення тощо. Мережа надання послуг формується та буде охоплювати усі сфери», – зауважила Катерина Безгинська.

Так, наразі узагальнюється інформація щодо центрів надання послуг, установ і закладів освіти, культури, спорту тощо та нанесення їх на інтерактивну карту. Цей процес відбувається в рамках реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади з метою подальшого надання громадянам однакового доступу до всіх необхідних якісних послуг незалежно від місця проживання.