Прес-центр27 cічня 2017, 15:01

Луганщина згадує жертв Голокосту

27 січня з нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у Лисичанську відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни. У заході взяли участь керівництво області, члени релігійних організацій іудейського віросподівання та представники відділень обласного благодійного фонду «Хесед Нер» у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку.

 

Відповідно до резолюції Організації Об’єднаних Націй від 1 листопада 2005 року, за яке проголосувало 183 країни світу,  27 січня було визначено Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Щорічно в цей день світове співтовариство вшановує пам’ять жертв однієї з найжахливіших події в історії людства.

 

Нагадаємо, що у 2013 році за ініціативи голови єврейської громади міста Лисичанська Бориса Ершенгоріна, при підтримці її членів, громадських діячів та меценатів, поблизу Дурного яру, що в районі міського кладовища, відбулася траурно-урочиста подія – відкриття пам'ятника жертвам єврейського населення Другої світової війни. Активісти єврейської громади працювали над втіленням цього задуму, ретельно вивчаючи історичні події, відвідуючи місця масових розстрілів мирних жителів єврейської національності під час нацистської окупації міста Лисичанська. Вибір місця для встановлення пам’ятника зумовлений даними Книги Скорботи України.