Прес-центр18 серпня 2016, 14:08

Луганська облдержадміністрація та Представництво ЮНІСЕФ в Україні домовилися про співпрацю

18 серпня відбулась урочиста церемонія підписання Меморандуму про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Підписантами Меморандуму виступили голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс.

Метою Меморандуму є забезпечення співпраці та партнерства між сторонами у сфері безпечного доступу до освіти всім дітям та виконання необхідних для цього дій. Співробітництво спрямоване на покращення освітньої інфраструктури, забезпечення дітей шкільним приладдям, а навчальні заклади спортивним інвентарем, навчальним обладнанням та меблями. Важливою складовою партнерства є створення дружнього до дитини навчального середовища,  а також безпечного доступу до навчання дітям у складних життєвих обставинах.

«Висловлюю щиру вдячність Представництву Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в особі пані Барберіс за плідну співпрацю у сфері освіти. Ми глибоко цінуємо як фінансову підтримку, так і організацію психологічної реабілітації наших дітей», – підкреслив у вітальному слові Юрій Гарбуз.

У свою чергу Джованна Барберіс подякувала голові області за розуміння та підтримку діяльності ЮНІСЕФ у регіоні. Пані Барберіс зазначила, що «ми продовжуємо роботу, яка триває вже протягом двох років. Підписання Меморандуму про співпрацю – це ще одна можливість підкреслити те, що ми готові продовжувати співробітництво на більш якісному рівні, підкреслити його значущість».

Протягом 2015-2016 років допомога, надана представництвом ЮНІСЕФ у Луганській області охопила майже всю підконтрольну частину області, а саме: Біловодський, Білокуракинський, Кремінський, Марківський, Міловський, Новоайдарський, Новопсковський, Попаснянський, Сватівський, Старобільський та Станично-Луганський райони, а також окремі міста області. Зазначені райони отримали допомогу за напрямами «освіта» (111 наборів меблів, 11 одиниць спортивного інвентарю, 6563 канцелярських наборів, 7396 шкільних рюкзаків, 481 набори конструкторів LEGO, 13 центрів ігротеки) та «водопостачання, санітарія та гігієна» (172 санітарно-гігієнічних наборів, 5855 індивідуальних санітарно-гігієнічних наборів, 76567 санітарно-гігієнічних продуктів, 5052 ємностей для води, 73010 л питної води, 4 одиниці обладнання для СЕС, 3 дизельні генератори).

Крім цього, за підтримки ЮНІСЕФ у містах та районах області здійснено ремонт та покращено стан 15 освітніх закладів у рамках реалізації проекту «Поліпшення доступу до якісної освіти для дітей, які постраждали через конфлікт на Сході України». Фінансування проекту здійснив уряд Японії на загальну суму $1044000.

ЮНІСЕФ організовано надання психосоціальної допомоги учасникам навчально-виховного процесу (у тренінгах взяли участь 514 учасників), проведені заходи на тему «Вчимося жити разом» (взяли участь 315 учасників).

Наразі ЮНІСЕФ продовжує реалізацію Проекту «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні» в Луганській області. Одним з компонентів проекту є «Спорт для Розвитку», у рамках якого 59 загальноосвітніх шкіл Луганщини отримають комплекти спортивного обладнання та у 6 школах будуть встановлені нові спортивні майданчики протягом літа та на початку осені 2016 року.