Прес-центр30 березня 2018, 15:03

Майже півмільярда гривень минулоріч освоєно на розвиток охорони здоров’я області

У роботі підсумкового засідання колегії Департаменту охорони здоров'я, яке відбулося сьогодні, 30 березня, взяв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він відзначив, що система охорони здоров'я за звітний період значно підвищила рівень якості надання медичної допомоги населенню на всіх ланках, поліпшена матеріально-технічна база закладів охорони здоров'я, вдосконалено організацію меддопомоги.

Слід відзначити, що минулоріч зусиллями обласної влади придбано сучасне обладнання для медзакладів міст та районів, спеціалізований автотранспорт, зроблені капітальні ремонти приміщень, у тому числі й у сільській місцевості.

Доповідаючи про діяльність органів та закладів охорони здоров’я області у 2017 році та завдання на поточний, директор Департаменту Валентин Шкорубський зауважив, що на рівні закладів первинної ланки на вдосконалення матеріально-технічної бази за звітний період освоєно 36,6 млн гривень.

На етапі надання спеціалізованої медичної допомоги – 206,4 млн гривень. А на етапі високоспеціалізованої медичної допомоги – 235,5 млн гривень.

Розвиток сфери охорони здоров’я Луганщини знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та є одним з пріоритетів діяльності обласної влади.

Директор Департаменту також відзначив співпрацю закладів охорони здоров'я області з різними громадськими організаціями, в тому числі міжнародними, яка дозволила додатково залучити на безкоштовній основі медичне обладнання, лікарські засоби і продукти харчування для хворих на загальну суму 37,2 млн гривень.

Якісно підготовлені і своєчасно відправлені заявки на необхідні лікарські засоби дозволили лікувальним установам області додатково залучити для хворих лікарські засоби на загальну суму 51,8 млн гривень по поставкам з Міністерства охорони здоров'я України.

На засіданні також розглянуто рівень організації та якість надання медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, онкологічної допомоги населенню області, хворим на туберкульоз.

Крім того, присутні обговорили реалізацію державної політики у сфері соціального страхування в частині забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей лікуванням після перенесених травм в реабілітаційних відділення санаторно-курортних закладів за тісної співпраці з ЛПЗ Луганської області у 2017 році та висновки спільної роботи Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України і Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.