Архів новин

14 марта 2018

Інформаційну безпеку регіону в контексті євроатлантичної інтеграції України обговорили у Сєвєродонецьку

14 березня у бізнес-центрі GreenTown (м. Сєвєродонецьк) відбувся круглий стіл «Виклики у сфері безпеки, гібридна війна та шляхи її вирішення» за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка, Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської республіки в Україні Марюса Януконіса та голови Представництва НАТО в Україні Александера Віннікова. До участі в обговоренні були запрошені представники регіональних ЗМІ, експертних кіл та громадськості.

У Сєвєродонецьку стартував інформаційний проект про УПА

Сьогодні, 14 березня, у Сєвєродонецькому міському будинку культури відбулася презентація проекту «УПА – відповідь нескореного народу», присвяченого Дню українського добровольця, організована за участі Луганської обласної державної адміністрації та Українського інституту національної пам’яті.

Проект USAID «Громадяни в дії» запрошує на семінар «Діяльність громадських і благодійних організацій: з чого почати і куди рухатись»

Участь у семінарі можуть взяти представники громадських і благодійних організацій, лідери ініціативних груп та волонтери Луганської області.

Під час семінару учасники зможуть:

1) дізнатися які існують «підводні каміння» під час громадської/благодійної діяльності: працевлаштування членів організації, оформлення волонтерів, юридичний захист від рейдерства, можливості статусів неприбуткових організацій;

2) ознайомитися з варіантами отримання ресурсів від органів влади;

3) взяти участь у майстерні по створенню громадської організації.

V Всеукраїнський Форум інституцій місцевого розвитку «Залучення інвестицій та інституції місцевого розвитку» відбувся у м. Києві

14 березня 2018 року у м. Києві відбувся V Всеукраїнський Форум інституцій місцевого розвитку «Залучення інвестицій та інституції місцевого розвитку», в якому взяли участь представники Луганської облдержадміністрації, зокрема й Ахтирська Людмила Євгенівна – заступник директора Департаменту – начальник управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації.

Облдержадміністрація та Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву об’єднують зусилля задля забезпечення житлом населення Луганщини

Сьогодні, 14 березня 2018 року, в облдержадміністрації було підписано Меморандум про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та Луганським регіональним управлінням цієї установи.

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

13 березня 2018 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, голови регіональної комісії Клименка Ю.Ю.

На відновлення Донбасу виділено додаткових два мільйони доларів

В рамках Цільового фонду багатьох партнерів (ЦФБП) виділено перші $2 мільйони на відновлення і розбудову миру на Донбасі. Кошти надані Урядами Канади та Швеції та адмініструватимуться Світовим банком відповідно до пріоритетів, визначених Державною цільовою програмою «Відновлення та розбудова миру в Східних регіонах України».

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Виконавчої ради ЦФБП.

ЗМІ ПРО ЖИТЛОВІ ПРОГРАМИ

Інформаційний портал ФАКТИ. ICTV у рамках спецпроекту «Своє житло в Україні» опублікував матеріал «Квартира за півціни: програми Доступне житло і Молодіжне кредитування».

За допомогою зрозумілої інфографіки кожен бажаючий може самотужки отримати відповідь на запитання: «Чи можна придбати квартиру через державні програми, як це зробити і хто має право»?

Мінрегіон повертає собі можливість замовляти послуги із національної стандартизації у будівництві

Урядом схвалено законопроект, який передбачає надання повноважень Мінрегіону щодо замовлення послуг із національної стандартизації у сфері будівництва та будівельних матеріалів. Відповідний законопроект «Про внесення зміни до статті 9 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» був розроблений Мінрегіоном.

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено понад двадцятьох інформаторів ворога

У 2016-2017 роках у Луганській області співробітники контррозвідки СБУ виявили понад 60 спроб вербування українських громадян розвідувальними органами Росії. За даними української спецслужби, вербувальна робота ведеться противником систематично та є елементом цілеспрямованої підривної діяльності проти України.

Уряд встановив розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2018 році

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

УКРАЇНА ТА КОРОЛІВСТВО НІДЕРЛАНДІВ ПІДПИСАЛИ ПРОТОКОЛ ЩОДО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО КОНВЕНЦІЇ ПРО УНИКНЕННЯ ПОДВІЙНОГО ОПОДАТКУВАННЯ

В рамках двосторонньої співпраці Міністр фінансів Олександр Данилюк разом з Державним секретарем Міністерства фінансів Нідерландів Менно Снілом підписали Протокол про внесення змін до Конвенції між Україною і Королівством Нідерландів про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно.

Ефективні інструменти для розвитку малого і середнього бізнесу

Торгово-промислова палата України спільно з громадськими радами при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі  України та при Державній регуляторній службі України 27 березня 2018 року о 10:00 проводить круглий стіл на тему: «Ефективні інструменти для розвитку малого та середнього бізнесу» (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, зала «Колізей»).

Обговорені напрями подальшого співробітництва Луганщини з Литовською Республікою

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Марюсом Януконісом та Головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим.

На початку Юрій Клименко ознайомив шановних гостей з соціально-економічною ситуацією в області та перспективами розвитку Луганщини.

Інформація про стан проведення інвентаризації гідротехнічних споруд на території Луганської області

З метою упорядкування користування водними об’єктами, до складу яких входять гідроспоруди (далі – ГТС), перевірки їх технічного стану за ініціативою Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації проведено їх інвентаризацію. Так, на водних об’єктах (ставках та водосховищах) на території області враховується 481 ГТС, з яких: 260 знаходяться у задовільному стані, 210 – потребує ремонту, 11 – знаходяться на лінії зіткнення.

Звернення Президента до українських добровольців - патріотів України

Дорогі співвітчизники!                                                                              

Сьогодні ми вшановуємо патріотів сучасної України, які за покликом серця, усвідомлюючи свій громадянський обов’язок і відповідальність за майбутнє держави, не чекаючи офіційного оголошення мобілізації, стали на захист незалежності України.

Мінрегіон спільно з IDLO, BRDO та «Разом проти корупції» розробляють нові прозорі процедури щодо відхилень від ДБН

Мінрегіон спільно з громадськістю та експертами напрацював дорожню карту завдань із запровадження нових процедур розгляду та погодження відхилень від державних будівельних норм. Дорожня карта розроблена із залученням Міжнародної міжурядової організації з розвитку права (IDLO), Офісу ефективного регулювання (ВRDO),  Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», Реанімаційного пакету реформ (РПР), Офісу підтримки та впровадження реформ (RST).

Органи місцевого самоврядування повинні розробити історико-архітектурні опорні плани до 2019 року

Використання історико-архітектурних опорних планів в історично населених місцях дозволить суттєво мінімізувати корупційні прояви під час розробки історико-містобудівних обґрунтувань (ІМО).

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

На Луганщині піротехніками перевірено 6,7 га місцевості

Протягом минулої доби, 13 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,7 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах і смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, дві мінометні міни й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині обліковано більше 291 тисячі переселенців

Станом на березень у Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення зареєстровано 291 170 внутрішньо переміщених осіб, які складають 260 523  сім’ї.

Із загальної кількості облікованих 24 860 – діти, 7 746 – особи з інвалідністю, 210 764 – пенсіонери.

Новини АТО: доба обійшлася без обстрілів

Минулої доби протилежна сторона дотрималася домовленостей щодо режиму припинення вогню.

Обстрілів на Луганщині не зафіксовано. Вздовж лінії розмежування зберігалася тиша.

Гурт «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії презентував програму сучасної музики!

1 березня о 13.00 у ТРЦ «Jazz» відривалися, як кажуть, по-повній, бо саме цього дня звучали сучасні українські та найвідоміші хіти світу у виконанні гурту «БеZМеЖ». 

Артисти наймолодшого, нещодавно створеного колективу Луганської обласної філармонії, не просто вітали всіх присутніх зі святом Весни, а ще й знайомили зі своєю яскравою творчістю жителів та гостей міста.

Побачення з Українською Весною дарували артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії!

10 березня артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» запросили жителів міста Сєвєродонецька та його гостей на довгоочікуване побачення з Українською Весною, де артисти щирою українською піснею закликали весну та вітали всіх жінок з Міжнародним жіночим днем. 

Музика та спів, що лунали цього весняного вечора зі сцени Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, дарували людям піднесений настій та щирі емоції. Тут все співало про любов та звеличувало правічну нев’янучу українську пісню, квітучу Весну, що здавна живе у серці нашого народу. 

На Луганщині обліковано більше 291 тисячі переселенців

Станом на 02 березня 2018 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 291 170 внутрішньо переміщених осіб, які складають 260 523 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 24 860- – діти, 7 746 – особи з інвалідністю, 210 764 – пенсіонери.

Оголошення про набір координаторів

Мінсоцполітики в рамках Угоди про позику №8404-UA між Україною та МБРР від 9 липня 2014 року здійснює модернізацію системи соціальної підтримки населення України.

Угодою, серед інших заходів, передбачено протягом березня – липня 2018 року здійснення перевірки 80% особових справ осіб, які отримують допомогу згідно Закону України ,,Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”.