Архів новин

26 марта 2018

Військові та журналісти будуть разом протидіяти інформаційній агресії на Сході України

Проблемні питання захисту інформаційної сфери Луганщини, протидії інформаційній агресії на Сході України, а також роль у цих процесах «бригадної» (фронтової) преси та місцевих ЗМІ обговорювали на Міжрегіональній науково-практичній конференції «Інформаційна реінтеграція Луганщини: реформа преси, розвиток телерадіопростору та інформаційна безпека».

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко окреслив присутнім ситуацію в інформаційному просторі регіону:

Розвиток кооперації та переробної промисловості, оптимізація логістики та вихід на зовнішні ринки збуту дадуть поштовх розвитку аграрної галузі, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 26 березня, в облдержадміністрації під головуванням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза відбулася нарада: «Актуальні проблеми сільського розвитку, шляхи їх вирішення».

На колегії Департаменту ЖКГ підбиті підсумки минулого року та окреслені перспективи на поточний

Сьогодні на колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації розглянуті основні напрями реалізації державної політики у сфері на території області та пріоритетні шляхи подальшої роботи.

Дві медалі привіз луганський легкоатлет з європейських змагань

Днями у Білорусі (місто Гомель) завершився чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщеннях серед спортсменів з вадами слуху.

Виступаючи у складі національної збірної, наш спортсмен Олександр Дмитриєнко  здобув ще одну медаль європейських змагань.

Так, золото Олександр виборов виступаючи у складі естафетної збірної 4х400 м.

Нагадаємо, за результатами змагань це вже друга медаль спортсмена. У перший день чемпіонату легкоатлет Луганської області став срібним призером на дистанції 60 метрів з результатом 6,97, встановивши особистий рекорд.

Цьогоріч в області за рахунок ДФРР реалізують три проекти з водо- та теплопостачання

До рейтингового переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізовуватимуться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році в Луганській області, вже увійшли наступні проекти з водо- та теплопостачання:

- «Будівництво підвідного водогону с. Лагідне, Сватівського району, Луганської області» – загальна вартість будівництва складає 1491,724 тис. гривень;

На колегії Департаменту ЖКГ підбиті підсумки минулого року та окреслені перспективи на поточний

Сьогодні на колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації розглянуті основні напрями реалізації державної політики у сфері на території області та пріоритетні шляхи подальшої роботи.

Люта сповідь бібліотекарів, або Луганська обласна бібліотека звітувала перед громадою

23 березня Луганська обласна наукова бібліотека відзвітувала перед громадою за роботу у 2017 – на початку 2018 року. Захід під назвою «Люта сповідь бібліотекарів» зібрав охочих містян та постійних відвідувачів, аби дізнатися про досягнення та труднощі книгозбірні за минулий і прийдешній роки.

Нове бачення «Енеїди» Котляревського, або про безкінечну подорож

Письменник Юрій Андрухович, режисерка мистецької агенції «АртПоле» Оля Михайлюк, vj-група CUBE, музиканти Марк Токар та Віктор Новожилов – команда митців-експериментаторів, які вже встигли підкорити українську аудиторію сміливими проектами, приїздили до Старобільська з новим дарунком.

Споживачі звільняються від сплати судового збору

Споживачі звільняються від сплати судового збору. Таке рішення ухвалила Велика палата Верховного Суду.

У Законі України «Про захист прав споживачів» завжди була норма про звільнення споживачів від сплати судового збору (раніше – мита). Проте змінами до Закону України «Про судовий збір» із переліку категорій позивачів, які звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях, виключили позивачів, що звертаються до суду за захистом своїх прав як споживачі.

Тобто це питання після змін до закону залишилося на розгляд суду.

Цьогоріч в області за рахунок ДФРР реалізують три проекти з водо- та теплопостачання

До рейтингового переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізовуватимуться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році в Луганській області, вже увійшли наступні проекти з водо- та теплопостачання:

- «Будівництво підвідного водогону с. Лагідне, Сватівського району, Луганської області» – загальна вартість будівництва складає 1491,724 тис. гривень;

Про виплату разової грошової допомоги до 5 травня у 2018 році

Кабінет Міністрів 14 березня 2018 прийняв постанову № 170 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» (далі – Постанова).

Наш легкоатлет став срібним призером європейських змагань

Олександр Дмитриєнко відзначився на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху в закритих приміщеннях у Білорусі.

Виступаючи у складі національної збірної, вже у перший день змагань Олександр виборов срібну нагороду чемпіонату.

На дистанції 60 м легкоатлет Луганщини здобув друге місце. Срібний результат спортсмена – 6.97 с.

Щиро вітаємо Олександра!

УКРАЇНА ТА КАТАР ПІДПИСАЛИ НИЗКУ УГОД ПРО ЕКОНОМІЧНЕ, ТОРГОВЕЛЬНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ТА СПРИЯННЯ ІНВЕСТИЦІЙ

За результатами переговорів Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані підписано низку документів.

Між Урядом України та Урядом Держави Катар було підписано Угоду про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Я буду відстоювати пілотний проект з розвитку охорони здоров’я області, – Юрій Гарбуз

Перебуваючи з робочим візитом у Литовській Республіці, Юрій Гарбуз зустрівся з Міністром охорони здоров’я Литви Ауреліюсом Веригою.

Очільник Луганщини зазначив, що оскільки мережа лікувальних закладів та система охорони здоров’я області зруйновані війною, міжнародний досвід реформування медицини набуває для регіону особливої ваги. «Ми будемо відстоювати пілотний проект розвитку охорони здоров’я області з урахуванням кращих світових практик», – зазначив Юрій Гарбуз.

ЩОРІЧНА ІНВЕСТИЦІЙНА ЗУСТРІЧ У М. ДУБАЇ

З 09 по 11 квітня 2018 року в м.Дубаї (ОАЕ) в Міжнародному торговому центрі Дубаї відбудеться Щорічна інвестиційна зустріч (Annual Investment Meeting,https://www.aimcongress.com).

Очікується участь представників з 140 країн світу, а також представників високого державного рівня.

В учасників заходу буде можливість представити інформацію про інвестиційні можливості своєї країни в різних галузях економіки. Крім того, B2B і G2B переговори також входять в програму Форуму.

Юрій Гарбуз представив Луганщину на міжнародній конференції в Литві

Під час робочого візиту до Литовської Республіки голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у міжнародній конференції «Литовське партнерство з розвитку співробітництва в Україні».

Юрій Гарбуз зустрівся з депутатами Литовського сейму

У ході робочого візиту до Вільнюса голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч зі справжніми адвокатами України на міжнародній арені – депутатами Литовського Сейму Юозасом Олекасом, який є керівником групи дружби з Україною, та Йонасом Ярутісом, керівником двосторонньої парламентської асамблеї Литва-Україна.

Я готовий на прикладі Луганської області показати ефективну співпрацю з реалізації конкретних проектів, - Юрій Гарбуз під час візиту до Литви

Литва послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. І ця підтримка відчутна не тільки на високому дипломатичному рівні, а й на рівні практичної допомоги у регіонах, що постраждали внаслідок російської агресії. Таку позицію стосовно ситуації на Сході України озвучив Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс під час робочої зустрічі з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом у м. Вільнюсі.

З початку року піротехніками на Луганщині вилучено 1398 одиниць вибухонебезпечних предметів

З початку 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 220,3 га місцевості у Луганській області.

Загалом, виявлено та вилучено 1398 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 293 артилерійських снаряди, 120 мінометних мін, 27 ручних гранат, шість інженерних боєприпасів, 15 підривників, 875 одиниць іншої вибухівки та 62 одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Стан автодоріг

  Через погодні умови, 24.03.2018 на автошляхах Луганської області   складна дорожня ситуація. Так у Білокуракинському р-ні  с. Маньківка, Марківський р-н  с. Гераськівка, Новопсковський р-н с. Кубань та с. Донцівка в наслідок снігових заметів були заблоковані дороги  від лікарні, учьбових закладів, населених  пунктів до районних центрів.   

Інформація за 25.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 25.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –0, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 24.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 24.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –0, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Міжнародний виставковий центр м. Київ запрошує на комплексний виставковий захід.

У період з 03 по 05 квітня 2018 року на території Міжнародного виставкового центру, за адресою: м. Київ, Броварський проспект, 15 (ст. метро «Лівобережна», павільйон 3, вхід 3-С) відбудеться комплексний виставковий захід, який поєднує виставки:

Х Міжнародну спеціалізовану виставку «КИЇВСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ЯРМАРОК» (машинобудування, металургія, литво, металообробка, інструмент, технології обробки поверхні, засоби промислової автоматизації та інше);

Х Міжнародну спеціалізовану виставку «PlastExpoUA» (технології і обладнання для виробництва і переробки пластмас і каучуку);

Форум «ARMENIA EXPO 2018»

За інформацією Голови організаційного комітету з підготовки та проведення вісімнадцятого виставкового форуму «ARMENIA EXPO 2018» Назінян С.Г. розпочато реєстрацію учасників вісімнадцятого універсального регіонального торгово-промислового виставкового форуму «ARMENIA EXPO 2018» який відбуватиметься в період з 07 по 09 вересня у м. Єреван, Республіка Вірменія.

Луганщина шоста у рейтингу дотримання місцевими органами виконавчої влади вимог держрегуляторної політики

Державною регуляторною службою України підбито підсумки виконання у 2017 році місцевими органами виконавчої влади вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

За загальним рейтингом дотримання місцевими органами виконавчої влади вимог та принципів державної регуляторної політики серед 25-ти регіонів України Луганська область посіла шосте місце (у 2016 році – дев’яте місце, у 2015 – десяте).

Візит делегації громад Луганської області у Чернівецьку область

До Вашої уваги фото, відео та матеріали з навчального візиту делегації громад Луганської області у Чернівецьку область на тему: "Реалізація проектів місцевого розвитку", організованого Луганським ВП Центру Розвитку Місцевого Самоврядуванняв рамках проекту U-LEAD з Європою "Підтримка децентралізації в Україні"!

Багато часу витрачено, щоб туди добратись, але отримані знання та досвід того варті.

Кущовий семінар з проектного менеджменту у місті Лисичанськ

Продовжуються кущові семінари з проектного менеджменту в Луганській області, метою яких є активізація роботи на місцях у цьому напрямі. 22 березня 2018 року команда мотиваторів та спікерів відвідала місто Лисичанськ.

Як й попередні цей захід організовано Центром Розвитку Місцевого Самоврядування (за підтримки програми U-LEAD) спільно з Луганською облдержадміністрацією для представники органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади м. Лисичанська та Попаснянського району.

Прийнята Верховною Радою легалізація самовільно збудованих приватних і дачних будинків є безстроковою, — Парцхаладзе

Згідно новоприйнятого Закону №3696 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, узаконення самовільно збудованих приватних і дачних будинків є безстроковим.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Новини АТО: перемир’я порушено під Троїцьким

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі стрілецької зброї.

Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація щодо втрат та руйнувань не надходила.

Луганський обласний центр народної творчості провів атестацію щодо підтвердження звання «зразковий», «народний» колективам міста Лисичанська

21 березня 2018 року Луганський обласний центр народної творчості провів атестацію щодо підтвердження звання «зразковий», «народний» колективам міста Лисичанська.

Своє звання підтверджував зразковий хореографічний колектив «Street dance» комунального закладу «Лисичанський палац культури «Діамант», який був створений у 2007 році. Вже 11 років колектив вірний своєму обраному творчому шляху- сучасна хореографія. У колективі більше 150 учасників, яких об’єднує інтерес і любов до хореографічного мистецтва. У колективі займаються діти віком від 4 до 16 років.