Прес-центр18 грудня 2017, 09:12

Ми повинні взяти свою висоту – висоту досягнення миру, інакше провалимося у безодню, – Юрій Гарбуз під час зустрічі з Сергієм Бубкою

Голова Луганської державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та спортивна громадськість Луганщини зустрілися з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

Звертаючись до Сергія Бубки Юрій Гарбуз зазначив, що радий вітати легенду олімпійського спорту: «Свого часу ви 35 разів брали рекордну висоту на світових змаганнях. Ви є прикладом для кожного спортсмена і для всіх нас».

Крім того, очільник області звернувся до земляків з непідконтрольної українській владі території Луганщини та нагадав, що на них тут чекають: «Ми повинні взяти свою висоту – висоту досягнення миру, інакше провалимося у безодню».

Він подякував Сергію Бубці за візит і підтримку олімпійського руху в Україні, зокрема, за сучасне гімнастичне обладнання для Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту та ДЮСШ.

Від області Юрій Гарбуз передав автомобіль нашим тренерам Школи вищої спортивної майстерності отримали.

Юрій Гарбуз наголосив, що і надалі працюватиме над розвитком спортивної інфраструктури, покращенням умов для підготовки спортсменів та неодмінно відновить єдність і спортивну славу Луганщини. 

Довідково: Обласна влада виділяє значні кошти на розвиток сфери фізичної культури та спорту області. Зокрема, у 2017 році на фінансування сфери фізичної культури і спорту з обласного бюджету виділено 33, 7 млн гривень (для порівняння – у 2016 році на фінансування виділено майже 24 млн гривень).

За 11 місяців поточного року луганчани вибороли близько 900 медалей на світових, європейських і всеукраїнських змаганнях. За цей же період спортсмени з інвалідністю завоювали понад 60 медалей різноманітних змагань.

64 перспективним і провідним спортсменам Луганській області виплачуються обласні стипендії, яку вони отримують щомісяця протягом року.

За 2016-2017 роки на зміцнення спортивної матеріально-технічної бази виділено близько 6 млн грн. За ці кошти придбано: боксерський ринг; килим для боротьби; п'ять комплектів штанг для важкої атлетики; легкоатлетичне обладнання для стрибків у висоту, автобуси для обласного спортінтернату, комплекти штанг, велосипеди, системи енергозбереження (оснащено обласний центр «Олімп»).