Прес-центр17 серпня 2016, 10:08

Ми зацікавлені у деескалації конфлікту і готові надати СММ дані по кожній одиниці озброєння чи військової техніки

У Києві відбулась чергова робоча зустріч начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка з першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом. Зустріч присвячувалась обговоренню ситуації в зоні проведення антитерористичної операції та підбиттю підсумків роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

 

В ході зустрічі очільник Генерального штабу, зокрема, зазначив, що міжнародні спостерігачі роблять чималий внесок у справу припинення вогню. Крім того він запевнив, що Генеральний штаб Збройних Сил України завжди відкритий до співпраці і готовий долучитися до розв’язання будь-якого питання, пов’язаного з підтвердженням фактів відведення озброєння.

 

«Ми зацікавлені у деескалації конфлікту і готові надати дані по кожній одиниці озброєння чи військової техніки, щодо яких у Спеціальної моніторингової місії є питання: куди вона відведена, на якому полігоні застосовується, за скільки десятків кілометрів від лінії зіткнення знаходиться»,  – підкреслив генерал армії України Віктор Муженко. Також він додав, що крім верифікації відведення російських озброєнь від лінії зіткнення у Генеральному штабі Збройних Сил України занепокоєні появою натомість нових зразків зброї та військової техніки з Російської Федерації.

 

«У договорі про звичайні збройні сили в Європі є всі серійні номери українських ОВТ. Можна просто звірити ці серійні номери і з’ясувати, звідки по ту сторону лінії зіткнення важке озброєння і техніка», – запропонував генерал армії України Віктор Муженко співрозмовникові.

 

Своєю чергою Олександр Хуг заявив, що цілком підтримує бажання української сторони уникати загострення ситуації та втрат.

 

«Останнім часом ми наростили зусилля – збільшили кількість патрулів та інтенсивність їхньої роботи, це також має сприяти деескалації», – підкреслив він.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249245809&cat_id...