Прес-центр26 cічня 2018, 09:01

Міжнародні організації допомагають у розвитку адміністративних послуг на Луганщині

У рамках Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки» налагоджена співпраця з міжнародними організаціями.

Так, у результаті співпраці з міжнародними організаціями та програмами  суб’єкти отримали бізнес-гранти на суму більше 17,0 млн гривень.

Також Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що вживаються заходи щодо залучення міжнародної технічної допомоги для підвищення ефективності діяльності центрів та покращання якості адміністративних послуг.

В області реалізовано проект «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI), який виконувався за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. На базі Лисичанського центру надання адмінпослуг вдосконалено процес у сфері надання послуг з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування, що дозволило сформувати реєстр територіальної громади та автоматизувати процес реєстрації, надання довідок, обмін даними між органами влади тощо. Такий механізм запроваджено і в центрах міст Сєвєродонецька, Рубіжне та Кремінна.

Проектом UCBI придбано та встановлено систему електронної черги для центрів надання адміністративних послуг у містах: Рубіжне, Лисичанськ та Старобільськ, проведено низку семінарів-тренінгів для працівників центрів надання адміністративних послуг.

У рамках Програми з відновлення та налагодження миру ПРООН на території Біловодського, Білокуракинського, Кремінського, Марківського, Новоайдарського, Новопсковського, Попаснянського, Старобільського та Троїцького районів реалізується проект «Відновлення управління та сприяння примиренню у постраждалих від кризи громадах України», що фінансується Європейським Союзом. У рамках Проекту ведеться робота зі створення п’яти  нових центрів надання адміністративних послуг на території об’єднаних територіальних громад (ОТГ): Білокуракинської, Троїцької, Новопсковської, Красноріченської Кремінського району та Чмирівської Старобільського району.

Здійснюється підтримка п’яти діючих центрів у смт Біловодськ, Марківка, Новоайдар та містах: Кремінна і Попасна.

У вересні минулого року відкрито оновлений офіс Центру надання адміністративних послуг при Попаснянській райдержадміністрації, який  оснащено усім необхідним обладнанням,  меблями тощо.

У рамках реалізації німецько-українського проекту «Реформа управління на сході України ІІ», який виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), розпочато роботу зі створення у м. Лисичанську регіонального учбово-методичного центру для адміністраторів центрів області.

За рахунок фінансування міжнародної організації Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) два обслуговуючі кооперативи Міловського та Старобільського районів отримали сільськогосподарську техніку та обладнання на загальну суму 600 тис. гривень.