Прес-центр20 вересня 2017, 12:09

Молодь з Луганщини долучилася до Всеукраїнської акції «Оборонна свідомість: Олешківська Січ»

Вчора у місті Скадовськ (Херсонська область) завершилась Всеукраїнська акція, спрямована на збільшення чисельності молоді, яка готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, «Оборонна свідомість: Олешківська Січ».

Серед 60 учасників були і п’ять представників Луганської області – з Кремінського та Новопсковського районів, повідомляє управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

«Цього року до акції долучились і наші хлопці. Приємно, що молодь хоче брати участь у таких акціях. Впевнена, наступного року ми відправимо від Луганщини ще більше учасників», – сказала заступник начальника управління Євгенія Ратіхіна.

Вона розповіла, що навчання передбачало працю над розвитком цілісної особистості, отримання прикладів мужності і самовідданості на основі історії Українського козацтва, спілкування з реальними військовослужбовцями та краєзнавцями, проходження курсу надання першої медичної допомоги, інженерної справи та користування зброєю, що у свою чергу надасть змогу застосувати отриманий досвід в своїх регіонах.

За п’ять днів акції молоді люди опанували ефективні практики здійснення територіальної оборони, отримали навички військово-патріотичної діяльності.

«Вперше був на такому масштабному заході для молоді. Дуже сподобалось. Вільного часу майже не було, програма щільна та насичена новими локаціями, тренінгами та військово-патріотичними іграми», – поділився враженнями від поїздки учасник від Кремінського району Максим Трубіло.

Організатори заходу – Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації.