Прес-центр28 березня 2018, 17:03

На Луганщині опалювальний сезон триває

Сьогодні, 28 березня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання обласного штабу щодо сталого проходження опалювального сезону 2017-2018 років.

Захід проходив у режимі скап-конференції. До нього долучилися керівники райдержадміністрацій, міські голови, представники теплопостачаних, енергопостачальних підприємств та житлово-комунального господарства.

Під час заходу директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай доповів, що за прогнозами Луганського обласного центру з гідрометеорології на найближчу декаду слід очікувати до +8° С, тому опалювальний сезон може буде продовжено, у разі позитивного вирішення пролонгування дії постанови Кабінету Міністрів України
від 22.03.2017 № 187.

Разом з цим, на засіданні було заслухані звіти щодо стану проходження опалювального сезону та роботи аварійно-диспетчерських служб містах та районах області.

Загалом подача теплоносіїв до помешкань абонентів централізованого опалення виконана у повному обсязі.

Питання також стосувалися звернень громадян щодо ремонтних робіт у багатоквартирних будинках (ремонт покрівель, електрощитових, під’їздів, тощо) та про затвердження органами місцевого самоврядування місцевих Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення відповідних населених пунктів, розроблених виробниками.

За підсумками засідання були надані відповідні протокольні доручення. Зокрема, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян наказав голові Старобільськой райдержадміністраціям приділити особливу увагу до весняної повені та дощових паводків.