Прес-центр29 вересня 2017, 17:09

На Луганщині побудують сучасний онкологічний центр, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 29 вересня, відбулося засідання колегії Департаменту охорони здоров’я з порядком денним «Про організацію та якість роботи психіатричної та онкологічної служб області».

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз акцентував увагу присутніх на проблемах онкологічної служби в області.

«Луганщині потрібен сучасний онкологічний центр. Він буде побудований у Рубіжному, де для цих цілей вже виділена земля», – відзначив Юрій Гарбуз.

Серед низки питань, що були розглянуті  на поряду денному, слід відзначити виступ колег з Литовської Республіки.

Зокрема, до доповіді головного лікаря Луганського обласного наркологічного диспансеру, доктора медичних наук, професора Миколи Овчаренка про стан надання психіатричної та наркологічної допомоги населенню Луганської області та шляхи їх оптимізації був доданий досвід Литви за цим напрямом.

Так, директор Вільнюського центру психосоціальної реабілітації Мартінос Марцинкевічус розповів про реформування служб психологічного здоров’я в їхній країні.

Щодо організації та якості надання онкологічної допомоги населенню Лисичанська, а також Старобільського та Міловського районів виступив головний лікар Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру Владислав Коротков.

Доповідь директора Департаменту охорони здоров’я Валентина Шкорубського була присвячена реімбурсації по інсулінам.