Прес-центр8 cічня 2020, 15:01

На Луганщині припинено діяльність шести нелегальних АЗС

Про це повідомлено на засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області, сьогодні, 8 січня.

Як наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, відповідне доручення у грудні надано Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. До роботи долучено керівництво всіх облдержадміністрацій.

«Ця ситуація знаходиться на контролі та й автозаправних станцій в області не так багато. Наприклад, на Закарпатті вже припинено діяльність приблизно 300 нелегальних автозаправних комплексів. Тим не менше, порушення є і ми повинні їх виявляти», – зазначив Сергій Гайдай.

Наразі на Луганщині активізовано роботу за цим напрямом силових структур та органів державного контролю.

За оперативними даними, на сьогодні в області перевірено 24 об’єкти з реалізації пального. Припинено діяльність шести з них, задокументовано шість адміністративних правопорушень.

Обсяги вилученого пального складають 43,2 т на суму 859,6 тис. гривень. Вилучено обладнання АЗС на 5282 тис. гривень.

Серед основних порушень – відсутність ліцензій на зберігання паливно-мастильних матеріалів. 

Про результати заходів, проведених на Луганщині, доповіли представники Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації, Головного управління Державної податкової служби у Луганській області, ГУ Національної поліції в Луганській області, прокуратури Луганської області, ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Луганській області, Державної екологічної інспекції у Луганській області.

Вони надали пропозиції щодо подальших спільних дій.

Нагадаємо, що склад міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області, затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 1115 від 28 грудня 2019 року.