Архів новин

28 января 2020

Із 1 квітня в Україні запровадять електронний лікарняний

Із 1 квітня в Україні з’являться електронні лікарняні. Цей крок передбачає автоматизацію процесів та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного: кожен лікар, який видає лікарняний, повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі.

 Інформація через реєстр в Пенсійному фонді буде автоматично передана у Фонд соціального страхування – в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію – оскільки є платником єдиного соціального внеску.

Освітнім центром Верховної Ради на Луганщині будуть проведені уроки для школярів

У Луганській області відбудеться низка просвітницьких заходів в рамках діяльності Освітнього центру Верховної Ради України.

А саме, 30 січня у Новоайдарі та 31 січня в Щасті будуть організовані уроки для школярів та інтерактивна гра. Їх проведуть в Опорному навчальному закладі Новоайдарська школа-гімназія (із 10:00 до 14:00) та Центральному будинку культури (із 10:00 до 12:30).

Два міста та п’ять районів Луганщини отримали мобільні кейси від УВКБ ООН

Їх офіційно вручили заступник представника Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Ноєль Калхун та голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Зокрема, мобільні кейси отримали представники управлінь соціального захисту населення Біловодського, Старобільського, Новоайдарського, Міловського, Марківського районів та міст Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

На Новоайдарщині відкрили виставку «Українське військо: 1917-1921»

Сьогодні, 28 січня 2020 року, в Новоайдарському районному краєзнавчому музеї відкрито виставку «Українське військо: 1917-1921», яка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті.

Виставка розповідає про становлення Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, бойові операції 1917-1921 років, наших героїв початку ХХ століття.

Перспективний план формування громад Луганщини буде економічно доцільним, - Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації заявив під час чергового засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою Луганської області сьогодні, 28 січня.

«Завжди знайдуться ті, кого не задовільніть будь-який варіант Перспективного плану формування територій громад Луганської області. Тож, ми повинні розробити робочу модель економічно доцільного розподілу території Луганщини та об’єднані громади, які матимуть бюджет розвитку, а не існування», - наголосив Сергій Гайдай.

Конкурсні відбори інвестпрограм та проектів регіонального розвитку на 2021 рік відбуватимуться на новій онлайн платформі ДФРР

Міністерство розвитку громад та територій України запустило нову онлайн платформу Державного фонду регіонального розвитку

На новій платформі обласні державні адміністрації вже можуть оголошувати конкурсні відбори проектів на 2021 рік за умови наявності затверджених Регіональних стратегій розвитку на 2021-2027 роки, планів їх реалізації, а також визначених пріоритетних технічних завдань.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом під час обстеження виявлено та вилучено три артилерійських снаряди, одну гранату й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: