Архів новин

15 января 2020

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 14 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,61 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено шість артилерійських снарядів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

Сьогодні на зустріч до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації приїхали жителі з Попаснянського району, Кремінної, Лисичанська та Рубіжного.

Під час особистого прийому, серед питань, з якими громадяни звернулися до очільника області, були проблеми, які стосувалися працевлаштування, розміщення гуртожитку навчального закладу, проведення міжнародного турніру з шашок тощо.

Інформація про коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель

Відповідно до пункту 9 підрозділу 6 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України індекс споживчих цін за 2017-2023 роки, що використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується із значенням 100 %.

Значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за 2019 рік становить 1,0.

Контррозвідка СБУ: «МДБ ЛНР» намагалося завербувати чиновника структурного підрозділу Мінюсту

Контррозвідка СБУ викрила спробу втягнення представниками так званого «МДБ ЛНР» посадовця одного з регіональних підрозділів Мінюсту в Луганській області у злочинну діяльність на шкоду державній безпеці.

Оперативники СБУ встановили, що представники «спецслужби» квазіутворення затримали посадовця під час його поїздки до тимчасово окупованого Луганська. Бойовиків зацікавив не лише факт роботи чоловіка у державній структурі, але й те що його батько обіймає відповідальну посаду в одній із вищих судових інстанцій України. 

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 400 мільйонів єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом 2019 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 200,2 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 170 млн гривень.

У порівнянні з показниками за 2018 рік надходження єдиного податку збільшились на 54,9 млн гривень або на 15,8 %.

Минулоріч для області придбано два пересувних ЦНАПи, мобільні кейси для надання послуг «на дому» та інше обладнання

За результатами співпраці облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій та міжнародних партнерів у 2019 році для центрів надання адміністративних послуг області придбано:

Спортсменів Луганщини відзначено стипендіями Президента України

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 5/2020 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів».

Серед них і два спортсмени з Луганщини. Це чемпіон Європи 2019 року з легкої атлетики Олександр Дмитриєнко та чемпіон Європи 2019 року з футболу Дмитро Невенченко.

Їм призначено стипендію у розмірі 7 тисяч гривень.

Вітаємо!

Ще одна прийомна родина створена у Кремінському районі

Кремінської райдержадміністрації розглянуті питання щодо встановлення відповідного статусу дітям, постраждалим внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також створення нової прийомної сім’ї.

Наразі вже надано відповідний статус вже 1321 дитині.

Також прийнято рішення про створення вже четвертої прийомної сім'ї у районі.

Ними стали прийомні батьки з с. Боровеньки Кремінського району. Сімейне подружжя взяли на виховання двох дітей, яких після смерті опікуна тимчасово було влаштовано до Кремінської санаторної школи-інтернату.

Сьогодні розпочинається реєстрація на сертифікацію вчителів 2020 року

Подати документи можна до 31 січня за посиланням: http://testportal.gov.ua/. Як і минулого року, в пілотній сертифікації-2020 можуть взяти участь лише вчителі початкових класів. Цьогоріч пройти її зможуть до 2000 педагогів.

Ліміт кількості учасників збільшено удвічі – тепер ще більше вчителів мають можливість отримати сертифікат, а з ним – доплату в 20 % до зарплатні та зарахування атестації.