Архів новин

10 января 2020

Оголошення щодо відбору кандидатур від громадських організацій у сфері культури для включення до складу конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганської обласної філармонії

Відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області (далі – Порядок), затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, Луганська обласна державна адміністрація розпорядженням голови обласно

Школа з Сєвєродонецька – серед переможців всеукраїнського конкурсу Міністерства освіти і науки та Національного антарктичного наукового центру

27 шкіл по всій Україні стали переможцями конкурсу «Запроси полярника до себе».

Його вже вдруге провели Міністерство освіти і науки та Національний антарктичний науковий центр. 

До шкіл-переможців, серед яких середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 (Сєвєродонецьк), завітають учасники українських антарктичних експедицій, які розкажуть дітям про життя та роботу на станції «Академік Вернадський», покажуть фото та відео з зимівок, а також привезуть подарунки.

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора Луганської обласної філармонії

Луганська обласна державна адміністрація, відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, оголошує про проведення конкурсу на посаду ди

Минулого року платники Луганщини перерахували до зведеного бюджету понад 6 мільярдів податків і зборів

У січні-грудні 2019 року платники Луганщини перерахували до зведеного бюджету 6 млрд 132 млн гривень. Це на 764,7 млн гривень більше, ніж за 12 місяців 2018-го.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 748 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 289,4 млн гривень.

Серед основних платежів платниками області перераховано до державного бюджету: 826,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб; 965,6 млн гривень податку на додану вартість; 107,6 млн гривень податку на прибуток підприємств; 24,3 млн гривень акцизного податку.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 січня 2020 року, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,81 га місцевості у Станично-Луганському та Сватівському районах.

Виявлено та вилучено одну мінометну міну і одну ручну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Попасній 11 січня відбудеться «ВЕРТЕП-FEST» за участі гостей зі Львівщини

ІІ районний фестиваль-конкурс «ВЕРТЕП-FEST» проводитиметься 11 січня на площі Миру міста Попасна.

Початок о 10:00.

До участі у фестивалі долучаться місцеві народні колективи та гості з Сокальського району Львівської області.

На жителів Луганщини чекатиме дійство із українських звичаїв, обрядів та традицій, а також веселі конкурси та розваги.

Із січня на Луганщині підвищені пенсії отримають майже 50 тисяч осіб

У зв’язку із зростанням мінімальної заробітної плати з 1 січня поточного року перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат. Мінімальна пенсія у 2020 році не може бути нижчою за 1889,20 гривень, за винятком працюючих осіб.

Тож, у результаті перерахунку підвищені розміри пенсій отримають 49,7 тис. жителів Луганщини цієї категорії.

Місячна потреба у коштах на виплату пенсій за рахунок підвищення у січні 2020 року зросла на 4,8 млн гривень.

Сергій Гайдай: завдяки українським військовим жителі Луганщини спокійно працюють на рідній землі

Грамоти Верховної Ради України вручив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай нашим військовослужбовцям.

«Дякую вам за службу, за те, що бороните нашу землю. Завдяки героїзму українських військовослужбовців жителі Луганщини можуть спокійно жити та працювати. Зроблю все залежне як голова обласної державної адміністрації та керівник обласної військово-цивільної адміністрації для вирішення питань нашої армії», – наголосив очільник Луганщини.

У свою чергу, військові подякували Сергію Гайдаю за плідну співпрацю та високий рівень взаємодії у складний для країни час.