Архів новин

13 января 2020

Вихованці дитсадків, учні 1-4 класів та пільговики повністю забезпечені безоплатним гарячим харчуванням, – брифінг

Про розробку Регіонального плану заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей у закладах освіти на 2019-2022 роки на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

На відповідне доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука облдержадміністрацією підготовлено зазначений план заходів, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації.

Понад 20,2 млн гривень надійшло до місцевих бюджетів Луганщини за адмінпослуги Державної міграційної служби

За результатами роботи Управління Державної міграційної служби України в Луганській області протягом 2019 року надано 99 тисяч 297 адміністративних послуг жителям Луганщини, які проживають як на підконтрольній українській владі території, так і на території України, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

За надані адміністративні послуги у вигляді оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки, паспорта громадянина України для виїзду за кордон та інші до місцевих бюджетів регіону впродовж року перераховано 20 228 648,01 гривень:

Володимир Зеленський підписав закон про посилення соціального захисту осіб з інвалідністю внаслідок війни

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни» № 431-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 20 грудня 2019 року.

Документ підвищує рівень соціального захисту всіх категорій учасників антитерористичної операції (АТО) та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, зокрема з числа волонтерів і добровольців, та учасників бойових дій на території інших держав, які визнані особами з інвалідністю внаслідок війни.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,6 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено шість гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

15 млн грн – з державного та 2,5 млн грн – з обласного бюджету витрачено на соцзахист чорнобильців минулоріч

Під час апаратної наради, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, розглянуто хід виконання Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2019-2021 роки.

Спікером із зазначеної теми виступила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук.

Сергій Гайдай: Луганщина отримає на ремонт доріг ще 196,6 мільйонів та збільшить обсяги відновлення обласних автошляхів

Про це голова облдержадміністрації Сергій Гайдай повідомив сьогодні, 13 січня, повернувшись із робочої поїздки до Києва. Відповідної домовленості досягнуто з Прем’єр-міністром та головою Державного агентства автомобільних доріг України.

Сергій Гайдай доручив передбачити видатки на відшкодування пільгових перевезень за підсумком І кварталу 2020 року

Сьогодні, 13 січня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду. Під час заходу розглянуто питання відшкодування витрат за пільгові перевезення окремих категорій громадян усіма видами транспорту загального користування (автомобільним, залізничним). На цю тему доповіла виконуюча обов’язки начальника управління промисловості, транспорту та зв’язку ОДА Марина Хозіна.

До місцевих бюджетів Луганщини минулого року надійшло майже 3,4 мільярда гривень

Протягом січня-грудня 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 3 млрд 383 млн гривень.

Надходження до загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 3 млрд 350 млн гривень податків та зборів.

У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року показники збільшились на 16,8 % або на 482,5 млн гривень. Важливо, що зростання досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Державну допомогу отримують 2,7 тисяч малозабезпечених сімей Луганщини

У Луганській області станом на 1 січня державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям отримують понад 2,7 тис. сімей, в яких виховуються майже 5,6 тис. дітей. Середній розмір такої допомоги складає 3187 гривень на місяць.

З них 759 сімей – багатодітні, в яких виховуються 2,8 тис. дітей. Середній розмір допомоги багатодітним сім’ям – 4 926 гривень на місяць.

На державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям може розраховувати сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Запроваджено Інвестиційний атлас надрокористувача

Державна служба геології та надр України запустила Інвестиційний атлас надрокористувача.

Наразі до Атласу включені 85 об’єктів, їх розподілено по шістьох кошиках – за видами корисних копалин.