Архів новин

08 января 2020

В облдержадміністрації обговорено координацію дій у разі надзвичайних ситуацій у закладах соціального захисту населення

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду щодо наслідків пожежі, яка сталася 22 грудня 2019 року у Старобільському обласному психоневрологічному інтернаті.
У заході взяли участь представники структурних підрозділів ОДА та керівники установ соціальної сфери Луганщини.
Під час наради були розглянуті механізми попередження, протидії та ліквідації імовірних випадків надзвичайних ситуацій у закладах соціального захисту населення Луганщини.

У Попасній з'явилось соціальне таксі

Міністерство соціальної політики України безкоштовно надало Попаснянській міській раді спеціально обладнаний автомобіль для перевезення осіб з інвалідністю.

Транспорт оснащений усім необхідним: автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем, а також додатковими місцями для тих, хто супроводжує людину з інвалідністю.

Відтепер, люди, що пересуваються на візках та інші особи з інвалідністю, мають змогу отримувати додаткові соціальні послуги в місті, які раніше були для них не доступні.

Затверджено перелік лікарських засобів та медичних виробів, що будуть закуповуватись за кошти державного бюджету 2020 року

Уперше на закупівлю ліків та медвиробів на централізованому рівні додатково виділено 3,2 млрд гривень. Таким чином, загальний бюджет на закупівлі лікарських засобів та медичних виробів у 2020 році складатиме близько 9,7 млрд гривень, що є рекордною сумою на закупівлю ліків для громадян України.

На Луганщині припинено діяльність шести нелегальних АЗС

Про це повідомлено на засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області, сьогодні, 8 січня.

Як наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, відповідне доручення у грудні надано Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. До роботи долучено керівництво всіх облдержадміністрацій.

Жителі Луганщини схиляють голови перед пам’яттю загиблих під час авіакатастрофи в Ірані

Світ здригнувся від звістки про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», яка сталася поблизу аеропорту столиці Ірану Тегеран. Не вижив ніхто: загинули усі члени екіпажу та пасажири.

Це по-справжньому трагедія загальнолюдського масштабу. Бо серед загиблих були громадяни України, Канади, Ірану, Німеччини, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

В команді екіпажу на борту знаходилася й наша землячка, луганчанка, бортпровідниця Валерія Овчарук. Відтепер їй назавжди 28 років.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 7 січня 2020 року, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,7 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено чотири ручних гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

До Сергія Гайдая завітали колядники

Сьогодні, 8 січня, до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая завітали колядники – вихованці дитячого будинку сімейного типу Гюрджанів з Лисичанська.

Нагадаємо, що 21 грудня очільник області відвідав велику сім’ю та привітав з Днем Святого Миколая.

Відвідувачі привітали Сергія Гайдая з Різдвом Христовим, пригостили святковою кутею та заспівали традиційних колядних пісень. Очільник Луганщини подякував дітям за тепло, яким було оточено його у цей святковий день, а також вручив їм подарунки.

Володимир Зеленський поставив завдання відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи пасажирського літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який упав неподалік міжнародного аеропорту в Тегерані (Іран). Глава держави також наголосив на необхідності проведення перевірки льотної придатності всього цивільного флоту.

Служба зайнятості запускає сучасний освітній портал

У Державній службі зайнятості стартував новий проєкт для працевлаштування українців – Освітній портал державної служби зайнятості (http://skills.dcz.gov.ua/).   

Новий сервіс допоможе безробітним розвивати навички, необхідні для працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання.

Сервіс дозволить:

Затверджені характеристики робіт ЗНО для осіб, які використовують шрифт Брайля

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти (http://testportal.gov.ua/) у розділі «Особам, які використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля» розміщено адаптовані версії характеристик сертифікаційних робіт з української мови і літератури, математики, історії України, біології для осіб з порушеннями зору, критерії оцінювання завдань відкритої форми з української мови і літератури та математики.

Держгеокадастр надає доступ до електронного Державного фонду документації із землеустрою

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру надає доступ до електронного Державного фонду документації із землеустрою: https://land.gov.ua/fond_dokumentatsiyi/ 

Наразі у фонді перебуває понад 8,7 млн паперових даних. Впродовж 2019 року оцифровано 1 338 417 матеріалів, які увійшли до Державного фонду документації із землеустрою, з переліком яких можна ознайомитися на офіційному сайті Держгеокадастру.