Архів новин

11 января 2020

Перший медіа-день в Рубіжному присвятили медицині

Відсьогодні про діяльність міської влади журналісти  дізнаватимуться не на нарадах, а безпосередньо на об’єктах, які перебувають у «зоні відповідальності»  міськвиконкому. З цією метою започатковано проведення «Медіа-днів» за участю представників засобів масової інформації.

Діти з Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації отримали подарунки до зимових свят від Спілки Самаритян України

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом із директором Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяною Баранцовою та ЛОМГО «АМІ-СХІД» відвідала комунальний заклад «Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

Вітаючи дітей, гості передали їм подарунки від ГО «Спілка Самаритян України Київське об'єднання». 

До восьми років ув’язнення засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР», затриманого контррозвідкою СБУ

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України до восьми років позбавлення волі засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР».

Контррозвідники та слідчі спецслужби встановили, що у 2014-2015 роках житель тимчасово окупованого Сорокиного (колишній Краснодон) у складі незаконних підрозділів терористів протистояв силам АТО на території Донецької та Луганської областей. Він, зокрема, брав активну участь у запеклих бойових діях під Дебальцевим. Згодом бойовик продовжив «службу» на блокпостах терористів та у так званому «митному комітеті ЛНР».

За два тижні на Луганщині проведено 35 перевірок об’єктів з реалізації пального, – Сергій Гайдай

У Києві відбулася селекторна нарада Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з керівниками обласних державних адміністрацій щодо посилення боротьби з тіньовими ринками.

Зокрема, з нелегальними АЗС, доля яких на ринку становила майже 25 %.

Тобто, ДФС та СБУ мають продовжити перевірки, а місцева влада – активніше долучитися до процесу в рамках робочих груп. На цьому наголосив високопосадовець.

«В Україні не буде тіньового ринку нафтопродуктів», – заявив Глава Уряду. Він відзначив, що у грудні минулого року Кабмін прийняв низку рішень за цим напрямом.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 січня 2020 року, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,9 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено п’ять артилерійських снарядів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

За рік у ЦНАПах області надано майже 450 тисяч адмінпослуг

Протягом минулого року через центри надання адміністративних послуг Луганщини суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 447,8 тис. адмінпослуг.

У порівнянні з попереднім роком цей показник зріс в 1,3 рази.

В середньому за місяць у ЦНАПах суб’єкти звернення отримують 37 тис. адміністративних послуг.

Кількість видів адміністративних послуг, що надається через ЦНАП, становить: від 71 у ЦНАПі Новопсковської селищної ради до 185 у ЦНАПі Сєвєродонецької міської ради.

До уваги платників податків: перевірте реквізити рахунків!

З 1 січня 2020 року Казначейством введені в дію нові рахунки бухгалтерського обліку в державному секторі (наказ Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203).

Це відбулося з метою розвитку платіжного ринку України з урахуванням міжнародних стандартів, а саме запровадження номеру банківського рахунку у форматі IBAN.

Слід зазначити, що у перші дні роботи банківських установ у 2020 році на відкриті в органах Казначейства рахунки надійшла велика кількість платежів, значна частина з яких направлена платниками на старі рахунки, які діяли до кінця 2019 року.