Прес-центр11 cічня 2020, 16:01

Перший медіа-день в Рубіжному присвятили медицині

Відсьогодні про діяльність міської влади журналісти  дізнаватимуться не на нарадах, а безпосередньо на об’єктах, які перебувають у «зоні відповідальності»  міськвиконкому. З цією метою започатковано проведення «Медіа-днів» за участю представників засобів масової інформації.

Темою першої зустрічі стало реформування медичної галузі міста Рубіжне. Про впровадження нових підходів у роботу закладів первинної та вторинної ланки медицини розповіли головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської ради Роман Пиж та директор КНП Рубіжанська центральна міська лікарня Едуард Кравченко. Зокрема, вони зазначили, що сьогодні вже 36,7 тис. з 57,6 тис. рубіжан мають своїх сімейних лікарів, їх заробітна плата зросла до 13-14 тис. гривень на місяць.

Поступово відбувається технічне переоснащення та комп’ютеризація медичних закладів. Запрацювала система електронних рецептів.

Фахівці наголосили й на підвищенні відповідальності лікаря перед пацієнтом, адже три скарги на неналежне надання медичних послуг є підставою для припинення договору із лікарем. Тим більш, що з 1 квітня змінюється система оплати праці медпрацівників і 40 % зарплати лікар повинен буде заробляти сам.

Завершився «Медіа-день» відвідуванням терапевтичного корпусу Рубіжанської центральної міської лікарні, на відбудову якого з обласного бюджету виділено 70 млн гривень за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, 10 % від суми як співфінансування проєкту внесла Рубіжанська міська рада.