Архів новин

17 января 2020

Сергій Гайдай допоможе Біловодському маслопереробному заводу реалізовувати продукцію

Також у рамках робочої поїздки очільник Луганщини ознайомився з роботою ПрАТ «Біловодський маслоробний завод». Це підприємство має майже 50-річну історію і використовує новітні технології в галузі харчової промисловості, нарощує обсяги збуту молочної продукції. Основним видом діяльності є переробка молока та виробництво сиру.

ПрАТ «Біловодський маслоробний завод» – бюджетоутворююче підприємство району. За 2019 рік до місцевого бюджету перераховано до 3 млн грн, податок на прибуток і всі інші податки склали понад 2 млн грн.

Сергій Гайдай відкрив дитячий садок у Біловодську

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки завітав до Біловодська. Там очільник області взяв участь в урочистому відкритті дитячого садка та відвідав дитячий будинок сімейного типу.

Рішення постійно діючої конкурсної комісії з проведення конкурсів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

Згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26.12.2019 № 1071 оголошено конкурс на зайняття вакантної посади начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи. Згідно з яким доручено сформувати конкурсну комісію.

Оприлюднено графік днів відкритих дверей у закладах профосвіти

У закладах профосвіти стартують Дні відкритих дверей – традиційні зустрічі приймальних комісій зі вступниками.

Під час них  будуть роз’яснені терміни та умови навчання, особливості професій, які є у закладі, обговорені обов’язкові документи для вступу тощо.

Сьогодні, 17 січня 2020 року, Міністерство освіти і науки України оприлюднило графік таких заходів у 21 регіоні України.

Переглянути відповідні графіки на Луганщині можна за посиланням.

Піротехніками області вилучено дев’ять вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,3 га місцевості в Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено дев’ять одиниць вибухонебезпечних предметів.

З них шість артилерійських снарядів, ода ручна граната та два інших вибухонебезпечних предмети.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Проблеми старобільчан на контролі обласної влади

Перебуваючи з робочою поїздкою у Старобільському районі, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела особистий прийом громадян.

Місцевих жителів турбували питання відновлення об’єктів інфраструктури, розвитку освіти і науки.

Так, Підгорівський сільський голова Вячеслав Цукур звернувся щодо можливості включення в план капітального ремонту дільниці дороги Т-13-02 через село Верхня Покровка.

Перший етап сертифікації вчителів відбудеться 29 лютого

29 лютого 2020 року відбудеться перший етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи. Тест міститиме 100 завдань з вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких відведено 180 хвилин.

Для зареєстрованих учасників створено «Кабінет учасника сертифікації». Увійти до нього можна за персональним логіном та PIN-кодом, зазначеними у повідомленні, яке вчителі отримають від регіонального центру оцінювання якості освіти.

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій минулого року склала майже 5 мільярдів

В області на сьогодні зареєстровано 2 тис. 866 реєстраторів розрахункових операцій. Загальна сума виторгу за січень-грудень минулого року склала 4 млрд 963 млн гривень.

Нагадаємо, що обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання передбачена положеннями п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України та ст. 9 Закону України від 6 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

За матеріалами Головного управління ДПС у Луганській області

Володимир Зеленський підписав указ, який узгоджує вік призову на військову службу з вимогами українського законодавства

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році», яким вік призову узгоджується з вимогами Закону «Про військовий обов'язок і військову службу».

Цей указ визначає строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби у 2020 році.