Архів новин

14 января 2020

Молодь з усієї країни маланкувала у Сєвєродонецьку

Новорічні свята на Луганщині розпочалися і завершилися у Золотому.

Голова Луганської обласної державної адміністрації–керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай солодкими подарунками привітав зі Старим Новим роком учнів золотівської школи, найближчої до лінії розмежування.  

А заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська приймала  студентів Української академії лідерства, які завітали до Сєвєродонецька із різдвяним вертепом.

Лисичанський прикордонний загін отримав спецтехніку від міжнародних партнерів

Передача обладнання у рамках угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія та реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги відбулася сьогодні на території Лисичанського прикордонного загону.

У заході взяли участь голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай та заступник голови місії Посольства Королівства Норвегія Фредрік Артур.

«Обладнання для виявлення радіоактивних та ядерних матеріалів, дозиметрії та дезактивації області необхідно. Але, сподіваюсь, користуватися ним спеціалістам не доведеться», - зазначив очільник Луганщини.

Країни ЄС передали чергову гуманітарну допомогу людям, які живуть на лінії розмежування

У рамках візиту на Луганщину офіційної делегації Латвії, Естонії та Польщі у Сєвєродонецьку відбулась передача цивільному населенню, яке проживає в населених пунктах вздовж лінії розмежування, гуманітарного десятитонного вантажу. А саме – одягу, взуття, теплих речей тощо.

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс зазначив, що це черговий вантаж, який прибув до Луганської області. Його збирали в Латвійської, Естонської, Фінляндської Республіках, Королівстві Швеція, Республіки Польща.

Ми повинні побудувати європейську державу з європейськими цінностями, – Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини сказав під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом, Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Kaймo Kууском та Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцькі.

На початку заходу Сергій Гайдай привітав гостей з минулими святами, подякував за візит та усебічну підтримку Луганщини. Він розповів амбасадорам про соціально-економічний стан регіону, а саме про те, що область лишилась значної частини промислового потенціалу.

В облдержадміністрації буде проведена оцінка корупційних ризиків

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14.01.2020 № 17 «Про проведення оцінки корупційних ризиків та підготовки Антикорупційної програми Луганської облдержадміністрації на 2020 рік» прийняте рішення щодо проведення оцінки корупційних ризиків в сфері діяльності облдержадміністрації.

На Луганщині отримані перші кредити для малого та середнього бізнесу за програмою від Німецького держбанку розвитку

Про реалізацію Програми з відновлення фінансування інвестиційних проєктів малих та середніх підприємств на Сході України під час брифінгу для ЗМІ розповіли заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська, начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар й начальник відділення 356/12 АБ «Укргазбанк» Наталія Овчаренко.

Сергій Гайдай подякував за службу співробітникам СЦКК

Співробітники Спільного центру з контролю та координації будуть робити нотатки про ситуацію на лінії розмежування у щотижневиках із символікою Луганської області.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з представником Спільного центру з контролю та координації. Під час заходу очільник Луганщини обговорив з гостем безпекову ситуацію на лінії зіткнення та ділянках, де здійснено розведення військ.

Сергій Гайдай: або ми закриваємо нелегальні АЗС, або чекаємо на кадрові зміни

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 14 січня, провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області.

За оперативними даними, за останній тиждень проведено 13 перевірок об’єктів з реалізації пального.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 січня 2020 року, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,9 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів й 21 гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент підписав закон щодо відповідальності народних депутатів за неособисте голосування

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради України» № 404, який парламент ухвалив 19 грудня 2019 року.

Документ має на меті забезпечити належне виконання народними депутатами України їхніх повноважень у частині обов'язку персонального голосування.