Архів новин

09 января 2020

Механізм незаконного оформлення українських соцвиплат заблоковано на Луганщині

У Луганській області контррозвідка Служби безпеки України викрила комерсантів, які в інтересах терористичної організації «МДБ ЛНР» організували механізм незаконного отримання українських соціальних виплат жителями тимчасово окупованої території.  

Оперативники СБУ встановили, що приватний підприємець з тимчасово підконтрольного бойовикам Алчевська разом з дружиною надавали мешканцям ОРДЛО послуги з пасажирських перевезень на підконтрольну українській владі територію та «заочного» оформлення соціальних виплат.

Діти зі Сходу України відвідали Різдвяний вертеп-2020

У столиці відбулося традиційне дитяче свято «Різдвяний вертеп». 

Захід організовано для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, ВПО – тих, хто не має можливості святково зустріти Різдво Христове.

Понад сто діток з Луганської та Донецької областей відвідали святкове дійство у Національній опері України.

Як розповідає директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова, на всіх присутніх чекала не лише святкова вистава, а й солодкі подарунки.

За рік місцеві бюджети Луганщини отримали майже 15 мільйонів від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-грудень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 14,8 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Станом на 1 січня 2020 року в області працюють 1268 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні-грудні 2019 року видано 3 тис. 329 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Обласна влада звернеться до Уряду про будівництво дороги поблизу прикордонної ділянки

Про це стало відомо під час наради з питань забезпечення транспортного сполучення між населеними пунктами Зоринівка, Олексіївка та Мілове, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

На початку заходу очільник області проінформував присутніх, що РФ блокувала ділянки дороги «Т-1307» довжиною 4,8 км, яка пролягає поза межами держкордону. Таким чином пряме сполучення між населеними пунктами Зоринівка, Олексіївка та Мілове було припинено.

В області проведено перерахунок пенсій колишнім військовим

Із 1 січня на Луганщині перераховано пенсії відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1088 «Деякі питання виплат пенсій окремим категоріям громадян».

Підвищені розміри пенсії отримають 9584 особи. Середній розмір підвищення становить 230,79 гривень. Місячна потреба у коштах на виплату пенсій за січень 2020 року зросла на 6,4 млн гривень.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 січня 2020 року, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,302 га територій у Станично-Луганському та Сватівському районах і місті Рубіжне.

Виявлено та вилучено 34 артилерійських снаряди, шість підривників, 13 гранат і дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

До місцевих бюджетів Луганщини надійшло майже 4,7 млн гривень завдяки проведеним земельним аукціонам

Протягом 2019 року Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області проведено земельні торги у формі аукціонів з продажу прав оренди на 75 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1,6 тис. гектарів.

Найбільшу кількість земельних ділянок реалізовано у Станично-Луганському (11 ділянок загальною площею 405,49 га), Попаснянському (12 – площею 206,57 га), Білокуракинському (13 – площею 318,07 га) районах.

Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби в Україні у зв’язку з катастрофою літака МАУ в Ірані

Президент України Володимир Зеленський постановив оголосити 9 січня 2020 року днем жалоби у зв’язку з трагедією, що сталася 8 січня внаслідок катастрофи пасажирського літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Тегерані (Іран).

 Глава держави підписав відповідний указ.

З метою вшанування пам’яті загиблих Президент постановив приспустити державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.