Архів новин

16 января 2020

Необхідно посилити боротьбу з «чорними лісорубами», – Сергій Гайдай

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай узяв участь у нараді щодо протидії незаконним рубкам лісу в Державному лісовому фонді Луганщини.

Перебуваючи на базі ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство», він наголосив на необхідності посилення боротьби з «чорними лісорубами».

«Для цього потрібно застосовувати всі законні методи та засоби – насамперед, збільшити кількість рейдів у лісах та тісніше співпрацювати у цьому питанні з іншими суміжним структурними підрозділами», – акцентував Сергій Гайдай.

Територіям доручено передбачити видатки на розвиток соціальних послуг та фонди підтримки сімей з дітьми у складних життєвих обставинах

У режимі відеоконференцзв’язку заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела робочу нараду з питань координації роботи центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, управлінь соціального захисту населення та педіатричної служби з дій захисту прав дитини.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 61,9 %) в області

За другий тиждень 2020 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 61,9 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 203,9 на 100 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1389 осіб, з них 884 (63,6 %) дитини віком до 14 років.

Госпіталізовано 99 хворих, у тому числі 70 дітей віком до 14 років. З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2895 осіб.

З матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

У Біловодському ЦНАПі запроваджено нові послуги – оформлення і видача закордонних та ID паспортів

Ця можливість з’явилася завдяки міжнародним партнерам Проєкту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), які придбали для Біловодської громади відповідне спеціалізоване обладнання з підключенням до спеціалізованого зв’язку.

Сергій Гайдай: ми повертаємо розмитнення наших підприємств на Луганщину

Сьогодні, 16 січня, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрівся з керівниками підприємств Луганщини, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність.

Серед питань, що обговорювалися, – можливість повернення процедури розмитнення з інших регіонів на Луганщину.

Інформація щодо нових тарифів на розподіл природного газу для облгазів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила підвищення тарифів газорозподільних мереж.

Нововведення стосуються 44 регіональних газорозподільних компаній. З початку 2020 року тариф для них складає від 0,28 до 1,99 грн за кубометр газу на місяць в залежності від регіону. А з 1 липня 2020 року – від 0,28 до 2,73 грн за кубометр газу на місяць.

Найменші тарифи (0,28 грн) встановили для АТ «Київгаз». Найбільші (2,73 грн) – для ТОВ «Спектргаз».

Українські кіборги. Герої не вмирають

Сьогодні в Україні День пам’яті захисників Донецького аеропорту. Ми вшановуємо сучасних героїв за незалежність.

242 дні українські воїни мужньо боронили аеропорт, демонструючи усьому світу як треба любити рідну землю, свою країну, бути вірними громадянському обов’язку та побратимам.

У запеклих боях народжувалася легенда про кіборгів – та, яку розказуватимуть прийдешнім поколінням захисників України: «Люди витримали. Не витримав бетон».

Слава Україні! Герої не вмирають!

 

Розпочалися перші у цьому році консультації зі створення проєктів перспективних планів областей

У Києві відбулися перші у цьому році консультації зі створення проєктів перспективних планів областей.

Зокрема, за участі представників облдержадміністрацій, місцевого самоврядування та народних депутатів розглянуті майбутні конфігурації громад Луганської, Донецької, Запорізької та Дніпропетровської областей.

За словами Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак, цьогоріч необхідно остаточно сформувати перспективні плани усіх областей, щоб на їхній основі йти на місцеві вибори.

У Попасній для дітей та молоді з інвалідністю відбувся фестиваль творчості «Повір у себе!»

Захід зібрав дітей та молодь із міст та селищ району.

«Діти, які взяли участь у фестивалі, пережили та переживають стресові ситуації, пов’язані із війною та її наслідками. Тому фестиваль об’єднав їх та молодь, представників влади, родини, соціальних партнерів», – зазначила директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Учасники фестивалю продемонстрували свої таланти у музичному, вокальному й танцювальному мистецтві, а також у декламуванні віршів.