Прес-центр16 cічня 2020, 09:01

Розпочалися перші у цьому році консультації зі створення проєктів перспективних планів областей

У Києві відбулися перші у цьому році консультації зі створення проєктів перспективних планів областей.

Зокрема, за участі представників облдержадміністрацій, місцевого самоврядування та народних депутатів розглянуті майбутні конфігурації громад Луганської, Донецької, Запорізької та Дніпропетровської областей.

За словами Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак, цьогоріч необхідно остаточно сформувати перспективні плани усіх областей, щоб на їхній основі йти на місцеві вибори.

Під час консультацій, які розпочалися наприкінці минулого року і тривають, проводиться аналіз щодо необхідності додаткових обговорень на місцях для узгодження варіантів перспективних планів.

Нагадаємо, що Мінрегіон спільно з підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у грудні минулого року розпочав консультації щодо майбутніх перспективних планів областей.

Також нагадаємо, що 20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019. Закон передбачає, зокрема, що об'єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

За даними Мінрегіону, затвердженими Урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3 % території країни.