Прес-центр28 березня 2018, 15:03

На Луганщині реалізуються реформи у сфері надання адміністративних послуг

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів робочу нараду, під час якої обговорювалися проблемні питання діяльності та перспективи розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг області.

Він зазначив, що на сучасному етапі децентралізація адміністративних послуг, підвищення їх якості, а також подальший розвиток мережі ЦНАПів є пріоритетними напрямами реформування цієї системи як в Україні, так і на регіональному рівні.  

Юрій Клименко також поінформував, що на Луганщині створені та діють 17 центрів надання адміністративних послуг. Із них 11 центрів – при райдержадміністраціях, чотири міських та два – при Новопсковській та Біловодській об’єднаних територіальних громадах.

Крім того, триває робота зі створення нових центрів на території інших ОТГ.

У минулому році суб’єктам господарської діяльності та громадянам через центри надано майже 285 тисяч адміністративних послуг, що в 1,4 рази більше, ніж за 2016 рік.

Звертаючись до учасників заходу, заступник директора Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Валерій Прокопець зазначив, що міністерство завжди готове до співпраці з місцевими органами влади у напрямі реалізації реформ у сфері надання адміністративних послуг.

Також під час наради обговорювалися питання доступності, розвитку та потреб ЦНАПів області, інших проблем та шляхів їх вирішення, зокрема, джерел фінансування.

Важливим є спрощення надання популярних адміністративних послуг – зменшення навантаження на адміністраторів та відвідувачів ЦНАПів: оплати за послуги в приміщенні ЦНАП, організація роботи, забезпечення надання послуг в єдиному приміщенні, ведення електронного реєстру територіальної громади.

Розглянуто присутніми і питання надання субвенції з державного бюджету місцевим для здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок бойових дій на Сході України в частині придбання обладнання і програмного забезпечення для оформлення та видачі паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм.

Організаторами заходу виступили Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Офіс реформи адміністративних послуг.

Учасниками наради виступили представники райдержадміністрацій, ОТГ, міських рад міст, якими утворено ЦНАПи, та керівники таких центрів.

В обговоренні взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Офісу реформи адміністративних послуг, сектору Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Луганській області.