Прес-центр25 серпня 2016, 12:08

На Луганщині СБУ повернула у власність територіальних громад земель сільгосппризначення більш ніж на півмільйона гривень

У Луганській області співробітники СБУ повернули державі землі сільськогосподарського призначення більш ніж на півмільйона гривень, які незаконно обробляли комерційні структури.

В ході перевірок у Біловодському районі оперативники виявили факти протиправного використання місцевими фермерами земельних ділянок померлих власників без спадкоємців загальною площею понад 30 гектарів. Відповідно до ст. 1277 Цивільного кодексу України, у разі відсутності спадкоємців за законом і заповітом, об’єкт спадкування переходить у комунальну власність територіальних громад.            

За матеріалами Служби безпеки України Біловодським районним судом до державної власності повернуто чотири земельні ділянки вартістю понад 530 тисяч гривень, що сприятиме додатковому надходженню коштів до місцевих бюджетів.

Ще дві заяви щодо сільськогосподарських угідь на суму близько 400 тисяч гривень перебувають на розгляді, повідомляє Управління СБУ в Луганські області.