Прес-центр10 cічня 2017, 14:01

На Луганщині створено Асоціацію працівників та аматорів сфери культури

22 грудня набула офіційного статусу юридичної особи та розпочала повноцінне функціонування громадська організація «Асоціація працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Український культурний простір Луганщини».

Ця організація є добровільним об’єднанням фізичних осіб, які професійно пов’язані з культурою та мистецтвом, аматорів народної творчості, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, творчої інтелігенції, представників культурно-просвітницьких товариств, громадськості та зацікавлених осіб.

Головою Асоціації обрано досвідченого спеціаліста у сфері культури Ірину Божич, завідуючу відділом дослідження і відродження фольклору і декоративно-ужиткового мистецтва Луганського обласного центру народної творчості.

Основними напрямами діяльності організації є сприяння дбайливому ставленню та збереженню народних традицій і примноження національного, культурного надбання на території Луганської області, сприяння  вихованню у дітей та молоді української культурної та національної ідентичності, формування у суспільстві свідомого ставлення до розвитку культури, як галузі, яка формує духовні цінності держави.