Прес-центр18 вересня 2017, 10:09

На Луганщині відбувся традиційний фестиваль культурно-національної різноманітності

Цими вихідними у місті Рубіжне відбувся ХХІІ обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди» , заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян взяв участь в урочистому відкритті.

Впродовж багатьох років обласний фестиваль на Луганщині проходить задля збереження національно-культурної спадщини, звичаїв, мовних та побутових традицій етнічних груп населення Луганщини. А з минулого року захід був внесений до «Регіональної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки».

У вітальному слові Вадим Данієлян зазначив, що на Луганщині гармонічно поєднались національні та культурні традиції 123-х національностей і народностей, які утворюють унікальне багатонаціональне культурне надбання області.

Учасниками цього обласного заходу виступили представники громадських національно-культурних організацій, а саме: Старобільського районного товариства любителів польської мови та культури «Міст надії», Сєвєродонецького відділення обласного благодійного фонду «Хесед Нер», грузинської спільноти; іноземні студенти Луганського державного медичного університету із Індії та Таджикистану.

У фестивалі взяли участь 22 творчих колективи та виконавці із міст та районів Луганщини.

Глядачі мали унікальну можливість насолодитись піснями і танцями народів, що мешкають у нашому регіоні, ознайомитись з виставкою предметів декоративно-ужиткового мистецтва та пригоститись стравами національної кухні.