Прес-центр30 березня 2018, 12:03

На реалізацію програми «Безпечне місто» областю цьогоріч буде виділено понад 27 мільйонів

Сьогодні, 30 березня, на нараді в облдержадміністрації розглянуто роботу поліції та громади на засадах партнерства.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко відзначив, що під час бойових дій, коли є ризик потрапляння на підконтрольну українській владі територію Луганщини озброєння, РДГ, завдяки правоохоронцям ситуація в області залишається керованою, а органи влади продовжують виконувати свої обов’язки у містах та районах.

Він поінформував, що минулоріч з обласного бюджету на розвиток правоохоронної сфери направлено близько 29 млн гривень: відремонтовано декілька приміщень, придбано спеціалізований автомобільний транспорт, вирішені інші поточні питання.

У 2018 році заплановано виділення з облбюджету понад 27 млн гривень на створення комплексної системи безпеки «Безпечне місто». Ці кошти передбачаються на будівництво та оснащення центрального офісу вищевказаного проекту.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрій Слухаєнко зауважив, що забезпечення громадської безпеки та порядку залишається однією з базових потреб населення. За цим напрямом ефективною є співпраця з місцевою владою. У період децентралізації налагодження взаємодії між поліцією та громадами знов стає актуальним.

Крім того, від висловив подяку обласній владі та ПРООН за співробітництво та сприяння у вирішенні нагальних проблем.

Про діяльність ПРООН в рамках компоненту «Громадська безпека та соціальна згуртованість» та наявні шляхи залучення органів місцевої влади до проектів, пов’язаних з безпекою громади, розповів програмний координатор ПРООН щодо громадської безпеки та соціальної єдності Роман Хащенков.

Він наголосив на важливості взаємодії поліції та громади, за відсутністю якої вирішення багатьох питань, у тому числі, з реалізації спільних проектів, значно ускладнюється.

Т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області В’ячеслав Абрамов у своїй доповіді акцентував на налагодженні роботи поліції з громадами на засадах партнерства, або «Community Policing», та навів приклади позитивного досвіду такої взаємодії у Луганській та інших областях. Також в об’єднаних територіальних громадах та районах області є необхідним відкриття поліцейських станцій.

За його словами, все це сприятиме розбудові довіри між населенням та поліцією.

Заступник начальника Управління логістики та матеріально-технічного забезпечення ГУНП в Луганській області Сергій Шевченко розповів про роль засобів відеонагляду в забезпеченні публічної безпеки та порядку в населених пунктах та стан впровадження програми «Безпечне місто».

Ним було зауважено, що система відеоспостереження надасть можливість швидко робити моніторинг поточної ситуації та її аналіз, а також використовувати цю інформацію у розслідуванні та при прийнятті відповідних рішень.

У нараді також узяли участь представники територіальних відділів поліції, районних державних адміністрацій, міських та селищних рад, ОТГ та громадськості.