Прес-центр29 листопада 2017, 17:11

Надано допомогу 165 інвалідам-переселенцям по оновленню та ремонту їх засобів пересування

Робота за цим напрямом тривала протягом місяця. За цей час вдалося допомогти людям з інвалідністю із числа внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають в різних регіонах країни.

Представники Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки партнерських організацій не тільки відремонтували такі необхідні для людей з інвалідністю засоби пересування, а й проводили зустрічі, де розповідали про те, як експлуатувати свій засіб та вміти самостійно усувати незначні недоліки.

«Засоби реабілітації для людей з інвалідністю – це можливість вільно пересуватися, шлях до самостійності, до можливості знаходитися в колі друзів, в суспільстві. На жаль, не завжди поряд є людина, яка може допомогти підтягнути те ж колесо. Саме тому у ході наших зустрічей ми вчимо як доглядати за своїм засобом пересування, як вміти лагодити мінімальні пошкодження. Вважаю, це корисні навички, якими необхідно володіти», – розповіла директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації Тетяна Баранцова.

Так, за час проведення таких зустрічей було надано допомогу 165 людям. Це не тільки ремонт, а й надання індивідуальних засобів реабілітації, практичні поради.

Зазначимо, що подібні заходи проводяться Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями щорічно в рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю.