Прес-центр29 березня 2018, 13:03

Науковий дитячий Хакатон відбудеться у Сєвєродонецьку

У рамках проекту «Генерація UA» 20 квітня 2018 року у місті Сєвєродонецьк відбудеться Науковий дитячий Хакатон «Як діти можуть впливати на розвиток науки та бізнесу в Україні».

Проект «Генерація UA» є частиною програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процес», що реалізується за ініціативи Дитячого Фонду Німеччина (ChildFund Deutschland) та  МБФ «Жовто-Блакитні Крила», за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Мета заходу – об’єднати дітей з Луганської області та представників місцевого бізнесу і науки заради створення  наукових платформ для школярів, долучення їх до процесу покращення  екологічної ситуації міст, бізнес-клімату, шкільного підприємництва, створення сприятливих умов для фінансування дитячих проектів представниками місцевого бізнесу.

До участі у даному заході запрошуються учні 5-11 класів середніх загальноосвітніх шкіл Луганської області, які виступлять з власними проектами та пропозиціями; учасники Наукового Каравану Дружби (лютий 2018 року), які поділяться враженнями від проекту та своїми ідеями; представники місцевого бізнесу, які розкажуть про власний досвід та бачення участі молоді у формуванні наукового та бізнесового середовища у містах Луганської області.

Після виступів учасники зможуть подискутувати на актуальні теми, домовитись про спільні кроки, необхідні для створення наукових платформ, де діти будуть обмінюватись знаннями та напрацьовувати ідеї для подальшого розвитку.

Для  участі у заході необхідно до 1 квітня 2018 року заповнити реєстраційну форму за посиланням: goo.gl/PzMXsE  та підготувати виступ або презентацію.

З більш детальною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті проекту «Генерація UA» – http://generation-ua.com/uk/home