Прес-центр16 серпня 2016, 15:08

Нові орієнтири у працевлаштуванні учасників АТО

Створення додаткових стимулів для роботодавців у сфері працевлаштування демобілізованих учасників АТО є реальною підтримкою і допомогою у їх соціальній адаптації до мирного життя.

Фахівці Луганської обласної служби зайнятості надають таким громадянам інформацію про актуальні вакансії у будь-якому регіоні України, допомагають у виборі чи зміні професії.

Так, протягом січня-липня 2016 року послугами служби зайнятості Луганської області скористались 109 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції. З них працевлаштовано на постійне місце роботи 48 осіб. Отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та відкрили власну справу 8 осіб з числа демобілізованих учасників АТО. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучені 6 колишніх військовослужбовців, 8 осіб пройшли професійне навчання за направленням служби зайнятості. На військову службу за контрактом прийняті 30 осіб із числа військовослужбовців, які брали участь в АТО.

Станом на 1 серпня на обліку в центрах зайнятості Луганської області перебував 51 безробітний зі статусом учасника АТО.

Довідково:

Верховною Радою України 7 липня 2016 року прийняті зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення». Реалізація положень Закону сприятиме працевлаштуванню учасників АТО, оскільки відповідно до статті 26 Закону України роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце за направленням Державної служби зайнятості зазначених осіб строком не менше ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.