Прес-центр21 cічня 2020, 17:01

Новий голова ОБСЄ перевірив роботу КПВВ «Станиця Луганська»

Діючий голова ОБСЄ, Прем’єр-міністр, Міністр європейських та закордонних справ Республіки Албанія Еді Рама сьогодні, 21 січня, з робочим візитом відвідав Луганщину.

Разом із головою облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм він перевірив роботу КПВВ «Станиця Луганська».

«Це перший ознайомчий візит нового голови ОБСЄ. Ми чекаємо від нього відповідь на найактуальніше з поточних питань щодо подовження діяльності СММ ОБСЄ на нічний період доби. Це дуже важливо і для місцевих жителів, і для наших військових. Бо ми бачимо, що вдень на лінії розмежування зберігається тиша, а як тільки моніторингова місія від’їжджає – починаються ворожі обстріли», – наголосив Сергій Гайдай.

Стосовно відкриття КПВВ у Золотому він нагадав, що з нашого боку уся інфраструктура готова.

Поточну безпекову ситуацію поблизу лінії розмежування члени делегації обговорили з військовими.

Крім того, Еді Рама має ознайомитися із системою безпеки, гуманітарною ситуацією в області та діяльністю СММ ОБСЄ на місцях.

Нагадаємо, що напередодні під час зустрічі із Діючим головою ОБСЄ Президент України Володимир Зеленський, зокрема, зазначив: «Дуже важливо – це робота ОБСЄ у форматі 24/7 на всій території Донбасу, включно зі спостереженням на українсько-російському кордоні. І вкрай необхідно, щоб там були створені умови для безпеки спостерігачів. Це важлива гуманітарна місія».

Еді Рама погодився, що такий формат допоможе отримувати більш достовірні дані спостереження, а також наголосив, що Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ слід посилити.