Прес-центр8 вересня 2017, 14:09

Облдержадміністрація – активний учасник підготовки пропозицій до законодавства із захисту прав людини в умовах АТО

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик узяла участь у публічному обговоренні питань щодо забезпечення пенсійних виплат у контексті військового конфлікту та захисту цивільного населення на тимчасово непідконтрольних територіях.

Зазначене питання підіймалось на Міжнародній конференції «Право на пенсію в умовах збройного конфлікту: міжнародний досвід та шлях України», яка відбулася вчора у Києві.

Представники Ради Європи та Європейського суду з прав людини доповіли учасникам конференції про кількість справ і звернень внутрішньо переміщених осіб щодо порушення прав на виплату пенсій.

На заході також виступили представники Грузії, Боснії і Герцеговини, Молдови, які свого часу теж стали жертвами агресії Росії.

На конференції було зазначено, що механізми виплати пенсій для внутрішньо переміщених осіб та жителів окупованих територій у кожній з країн різні, але пенсія є безумовною власністю громадянина.

За підсумками дискусії щодо процесу виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам в Україні було напрацьовано ряд пропозицій для внесення змін до діючих нормативно-правових актів.

«Висловлюю вдячність правозахисникам, які опікуються долею людей, вимушено залишивших свої домівки, – відзначила Ольга Лішик. – Облдержадміністрація є активним учасником підготовки пропозицій щодо внесення змін до чинного законодавства з метою захисту прав людини у період проведення АТО».