Прес-центр19 серпня 2016, 20:08

Ольга Лішик: «Головою облдержадміністрації поставлена задача: створити заново систему медичного забезпечення області»

Про заходи з відновлення соціальної сфери на Луганщині під час брифінгу розповіла журналістам заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик:

«Внаслідок бойових дій соціальна сфера області була значною мірою дезорганізована та розбалансована. Протягом останніх півроку Луганською облдержадміністрацією здійснено ряд кроків, спрямованих на відновлення системної роботи соціальної сфери. Вже є певні здобутки, однак великий шмат  роботи все ще попереду».

Пріоритетним напрямком у роботі облдержадміністрації залишається забезпечення медичних закладів оснащенням  та укомплектування необхідною технікою.

Поступово вирішується кадрова проблема. Так, за звітний період в лікувальних установах області було працевлаштовано 120 випускників медичних училищ, 97 лікарів-інтернів. Постійно проходять курси підвищення кваліфікації лікарів обласних та районних медичних закладів.

Співпраця з іншими областями у сфері медичної допомоги дає змогу направляти тяжкохворих пацієнтів у профільні лікувальні установи.  Вже 67 таких громадян отримали кваліфіковану медичну допомогу.

«Головою Луганської обласної державної адміністрації поставлена задача: створити заново систему медичного забезпечення області. Адже всі обласні медичні заклади лишилися на окупованій території».

Відкриваються нові медичні заклади. Серед останніх об’єктів варто згадати клініко-біохімічну лабораторію у Луганському обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІД та відділення судово-медичної токсикології у Луганському обласному бюро судмедекспертизи. Актуальним та вкрай необхідним є також недавнє відкриття відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених Луганської обласної дитячої клінічної лікарні.

«Щодо соціального захисту  головою облдержадміністрації Юрієм Гарбузом була підписана Програма удосконалення і розвитку системи соціальних послуг на 2016-2017 роки «Турбота», - повідомила Ольга Лішик.

Гострою проблемою є житло для переселенців. У цьому напрямі ведеться спільна робота з органами місцевого самоврядування та міжнародними організаціями. До відновлення зруйнованого житла у Попаснянському районі та у місті Лисичанськ активно долучилася міжнародна організація NRC.

«Наразі відбувається і оновлення спортивної бази області. 11 спортсменів з Луганщини взяли участь у ХХХІ  Олімпійських іграх та зайняли у них достойні місця. Тож задля гідного представлення нашого краю на змаганнях різного рівня, наше завдання створити потужну тренувальну базу. В області створено Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту, який розпочне свою діяльність з 1 вересня, а у ряді дитячих спортивно-юнацьких шкіл проводяться ремонтні роботи», - наголосила Ольга Лішик.