Прес-центр19 березня 2018, 09:03

Освітяни Луганщини здобули низку нагород на виставці «Сучасні заклади освіти – 2018»

У Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася IX Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2018», де власний досвід інноваційної освітньої діяльності представили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, чотири методичні кабінети, чотири заклади освіти обласного підпорядкування, 64 заклади загальної середньої освіти – усього 74 учасники.

Свої здобутки педагогічна спільнота Луганщини висвітлила на виставковому стенді «Нова українська школа – шлях до якісної освіти».

За результатами традиційного рейтингового виставкового конкурсу Луганському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти присвоєно звання «Лідер міжнародної діяльності» з нагородженням Гран-прі.

Загалом у конкурсних номінаціях виставки взяли участь 635 закладів освіти з 25 регіонів України. За підсумками представники Луганщини отримали низку нагород.

Золоту медаль у номінації «Упровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності навчально-виховного процесу»: Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Попаснянська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 21 та комунальний заклад «Новоайдарська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І–ІІІ ступенів».

У номінації «Застосування інноваційних технологій STEM-навчання в аспекті розвитку здібностей вихованців, учнів і молоді» – Кремінська школа-гімназія та Золотівська багатопрофільна гімназія Попаснянської районної ради.

У номінації «Інноваційні підходи до розбудови інклюзивної освіти як умова розвитку соціальної компетентності дітей і молоді з особливими потребами» – комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 14 «Білочка» Сєвєродонецької міської ради.

Срібну медаль у номінації «Інноваційні підходи до розбудови інклюзивної освіти як умова розвитку соціальної компетентності дітей і молоді з особливими потребами» отримала Луганська обласна психолого-медико-педагогічна консультація. Рубіжанська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 9 посіла друге місце у номінації «Упровадження сучасних засобів навчання, проектів, програм і технологій для вдосконалення та підвищення ефективності навчально-виховного процесу».

Бронзову медаль у номінації «Упровадження інновацій у педагогічний процес для підвищення якості знань випускників» – Рубіжанська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 8.

Опорний навчальний заклад «Золотівська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 5» Попаснянської районної ради перемогла у номінації «Розробка та використання інноваційних методик змішаного навчання».

За програмою виставки відбулись науково-практичні конференції, семінари, круглі столи, майстер-класи.

Досвід Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та навчальних закладів регіону був представлений на круглих столах «Розвиток громадянських компетентностей особистості в умовах Нової української школи» та «Розвиток державно-громадського управління закладом освіти на партнерських засадах» для науково–педагогічних працівників, керівників та педагогів навчальних закладів.

Під час засідань учасники обговорили питання реалізації швейцарсько-українського освітнього проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» в Луганській області, демократичного врядування в умовах реформування освіти в Україні, розвитку громадянських компетентностей у сучасній освітній практиці тощо.