Прес-центр24 cічня 2017, 15:01

Питання поводження з побутовими відходами на контролі обласної влади

24 січня заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання робочої групи з розгляду питань щодо поводження з побутовими відходами на території Луганської області. У заході також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай та представники райдержадміністрацій.

 

На засіданні було зазначено, що сьогодні полігони та звалища для розміщення твердих побутових відходів є екологічно небезпечними об'єктами, де виділяється біогаз, що впливає атмосферне повітря, та фільтрат, забруднюючий ґрунтові води. На більшості полігонів виявляються факти горіння побутових відходів, що є наслідком недотримання технології їх розміщення.

 

Члени робочої групи розглянули питання стосовно варіантів поводження з твердими побутовими відходами на території області з метою визначення найбільш раціональної та економічно вигідної системи.

 

Ефективне вирішення комплексу питань, пов'язаних з поводженням з побутовими відходами, можливе лише за умови визначення основних напрямів та розв'язання основних завдань шляхом розроблення змін до Регіональної програми поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області. Зазначена Програма була затверджена рішенням Луганської обласної ради у 2009 році.