Прес-центр11 вересня 2017, 10:09

Представникам громад розповіли про особливості надання соціальних послуг

Зокрема, представників об’єднаних територіальних громад  поінформовано про модель соціального «прозорого офісу» для прийому громадян, діяльність якого мають забезпечити місцеві органи влади, систему надання розмежування повноважень із організації та надання соціальних послуг населенню, про повноваження громад щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження насильства в сім’ї та ґендерного насильства, про соціальну підтримку дітей та сімей із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про організацію роботи із соціальними фондами та побудову трудових відносин розповіли представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області, керівники Луганського обласного центру зайнятості та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області.

Нагадаємо,  що основними документами у цьому питанні на сьогодні є накази Мінсоцполітики України від 19 січня 2016 року № 26 та від 21 червня 2017 року № 1030, якими затверджено методичні рекомендації щодо виконання самоврядних повноважень громад у сфері соціального захисту населення.

Захід проведено Департаментом спільно з Відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Участь у семінарі взяли працівники громад, які безпосередньо будуть займатися питаннями соціального захисту населення, а також представники райдержадміністрацій.