Прес-центр30 cічня 2018, 17:01

Протягом зимових канікул 270 дітей з Луганщини відпочили у різних куточках України

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ також йшлося про відпочинок дітей під час шкільних зимових канікул.

Відпочинок організовано у Києві, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та інших областях.

Так, 22 учні 9-12 років з Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька побували у мальовничому селищі Брюховичі на Львівщині.

За підтримки всеукраїнського громадського молодіжного руху «Здорова Україна» 17 дітей, що навчаються у художніх школах та є переможцями конкурсу «Україна очима дітей АТО» з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Кремінної, Сватового та Щастя вирушили до Львову.

Для 18 сєвєродончан організовано відпочинок у Мукачевому. Для 15 учнів з Рубіжного – на Тернопільщині. 25 рубіжан та 12 сєвєродончан відвідали головну ялинку країни у Києві.

Також у рамках співпраці між освітніми закладами на запрошення загальноосвітньої школи №27 у Тернопіль вирушили десять лисичан.

На запрошення громадського формування «Миколаївська народна самооборона» Львівської області 14 учнів навчально-виховного комплексу Кримської ЗОШ святкували Різдво на Львівщині.

На підставі меморандуму про співпрацю між Старосамбірською та Сватівською районними радами 24 юних луганчан також вирушили на Львівщину.

20 учнів Білокуракинського району побували у місті Броди тієї ж області.

24 дитини зі Старобільського, десять – з Троїцького, 15 –  Кремінського районів та 44 з Сєвєродонецька відвідали Львівщину.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк  зауважив, що за цим напрямом Луганщина активно співпрацює з партнерами за проектами «Змінимо країну разом» та «Схід і Захід разом».