Прес-центр19 грудня 2017, 17:12

Розглянуто реалізацію Проекта «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з координації  субпроектів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

На цей час, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2017 року № 1068 (зі змінами від 4 жовтня 2017 року № 754) затверджені до реалізації в 1 пулі – 24 проекти на 79,2 млн гривень, у 2-а пулі – 42 проекти на 117,8 млн гривень.

Зазначено, що по 1 пулу існує п’ять проектів, результати закупівель робіт і технагляд якого погодив Європейський інвестиційний банк. Це проект відділу освіти Кремінського району (узгоджений 28.09.2017) та проекти Комунального підприємства «Кремінна теплокомуненерго», Міловського селищної ради, Комунального підприємства «Теплосервіс Станично-Луганського району», відділу освіти Троїцької райдержадміністрації (узгоджені 28.11.2017).

На засіданні розглядалися питання щодо підготовки платіжних документів на отримання 30 % авансу на початок робіт, продовження термінів дії підписаних кінцевими бенефіціарами договорів про закупівлю (термін закінчується 31.12.2017) шляхом підписання додаткової угоди, з огляду на об'єктивні обставини затримки фінансування.

Також учасниками засідання обговорено подальші дії кінцевих бенефіціарів щодо реалізації проектів по яких не проведено процедури закупівель і тих, що знаходяться на актуалізації.

За проектами 2-а пулу було розглянуто стан якості підготовки проектної документації, її актуальності, а також коректності наданої інформації. В даний час групою технічної підтримки ПРООН (UNDP) проводяться роботи по перевірці проектної документації фактичному стану на об'єкті.

За допомогою Skype зв’язку з містами та районами області обговорені проблемні питання, які виникають у кінцевих бенефіціарів та подальших їх дій для успішної реалізації проектів.