Прес-центр22 листопада 2019, 16:11

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів черговий особистий прийом громадян.

Проблеми, з якими звернулися жителі Луганщини до очільника області, стосувалися соціальної сфери, підтримки внутрішньо переміщених осіб, багатодітних сімей, житлових питань тощо.

Так, сім’я з Лисичанська звернулась по допомогу для їхньої хворої на муковісцидоз дитини. Це спадкове захворювання, лікування якого є дуже дорогим, і всі витрати для лікування рідкісного захворювання має забезпечуватись з держбюджету. Однак через реформу децентралізації видатки на лікування хворих лягають на місцеві бюджети, та місцеві органи влади не можуть у повній мірі виконувати свої фінансові зобов’язання. Сергій Гайдай пообіцяв підійняти цю тему на селекторній нараді за участю Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Батьки дітей з інвалідністю, які займаються плаванням у Кремінній, звернулися до голови облдержадміністрації з проханням надати ще один автобус для транспортування дітлахів. Річ у тім, що автобус постійно перевозить дітей з різних міст Луганщини і дуже завантажений. Сергій Гайдай доручив знайти відповідний транспорт, обладнати його підйомником та перевести на баланс комунальної установи.

Жінка з числа внутрішньо переміщених осіб, яка виховує шестеро дітей, поскаржилась на умови проживання, що їй надали у Кремінній. Втім, у місті є декілька квартир, що перебувають у комунальній формі власності. Вони можуть бути використані як тимчасове житло для переселенців. Очільник Луганщини висловив намір допомогти з благоустроєм квартир для ВПО у Кремінній.