Прес-центр7 грудня 2015, 09:12

Шановні колеги! Шановні працівники органів місцевого самоврядування Луганської області!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем місцевого самоврядування!

На вас, представників місцевої демократії, випадає найбільше навантаження, тягар та біль людських негараздів. Саме ви вирішуєте  щоденні буденні проблеми людей – членів наших громад.

В Україні здавна панує ідеологія соборності, в основі якої закладені ідеї самоврядування.

Вірю, мине зовсім небагато часу, і тисячі людей з гордістю братимуть участь у розбудові наших міст і містечок, сіл і селищ.

Для українців нічого неможливого немає, тому що ми – громада!

Упевнений, що подальший розвиток і вдосконалення місцевого самоврядування будуть запорукою миру та злагоди в суспільстві, суттєвим стимулом для економічного зростання країни.

Сьогодні в Україні впроваджуються радикальні зміни системи місцевого самоврядування. Триває процес передачі функцій та повноважень від центру на місця – децентралізація системи управління – що є одним з напрямів системних реформ, започаткованих  українською владою.

Ми визначились, що наш шлях подальшого розвитку – це шлях до єдиної європейської сім’ї країн, де загальнолюдські цінності вище, ніж інтереси держави. Кращий досвід Європейської хартії місцевого самоврядування, де місцеві територіальні громади грають важливу роль для забезпечення стабільного життя пересічного громадянина, сьогодні на часі.

Нехай щира людська вдячність і повага будуть вашою нагородою за нелегку працю.

Бажаю вам мужності та нових здобутків у вашій відповідальній праці, родинного благополуччя й здійснення всіх ваших життєвих планів і сподівань.