Прес-центр17 серпня 2016, 14:08

Східна Україна визначає найсильніших майстрів слова

Цього року на території Східної України стартував літературний конкурс «Кальміюс», який має всі підстави стати щорічним. Організатори планують проводити творчі змагання серед жителів Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. До участі у конкурсі планується залучати літераторів з числа внутрішньо переміщених осіб віком від 16 років. Найкращих майстрів слова будуть визначати у категоріях «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика».

 

Метою заходу є активізація творчого потенціалу митців Східної України, їх інтеграції у загальноукраїнський культурний простір, налагодження діалогу між громадами областей, відкриття та підтримка обдарованої молоді східноукраїнських регіонів.

 

Конкурс сприятиме налагодженню культурної співпраці з іншими країнами. Зокрема, серед членів журі будуть присутні як українські, так і іноземні діячі культури, журналісти та поціновувачі української літератури. Також конкурс надасть змогу презентувати світу культурне розмаїття українського Сходу та налагодити міжкультурний діалог через  проведення позаконкурсних форумів та виставок за кордоном України.

 

Конкурс запрошує до участі як аматорів, так і досвідчених майстрів слова. Серед членів цьогорічного журі – відомі українські письменники, поети, публіцисти та науковці.

 

Офіційна сторінка конкурсу у Facebook: https://www.facebook.com/Kalmiyus  

 

Роботи на конкурс приймаються до 1 жовтня поточного року.

Нагадаємо, що фінал літературного конкурсу «Кальміюс» відбудеться 11 листопада 2016 року.