Прес-центр10 cічня 2018, 15:01

Сім’ям вразливих категорій з дітьми з лінії розмежування 4 місяці надаватиметься гуманітарна допомога

Ще 19 грудня 2017 року в рамках акції «Папа для України» розпочалася видача гуманітарної допомоги для сімей з дітьми віком до 3 років, які опинилися у складних життєвих обставинах. Акція триватиме протягом 4 місяців (грудень 2017 – березень 2018 року) на територіях Станично-Луганського, Новоайдарського та Попаснянського районів Луганської області. 

Метою проектної діяльності є зменшення впливу конфлікту на життя вразливих дітей та їх сімей/прийомних сімей, переконавшись в тому, що діти захищені в сімейному середовищі і в змозі продовжувати розвиватися в Луганській області.  Під час реалізації проекту, який ініціював Папа Римський Франциск, буде надано гуманітарну підтримку у вигляді наборів дитячого харчування та наборів дитячої гігієни  щомісячно 1000 дітям, які мешкають на лінії розмежування. 200  акушерських наборів отримають вагітні жінки, які у найближчий час готуються стати мамами, ще 200 наборів отримають батьки  новонароджених дітей. Також  в рамках здійснення ініціативи Папи Римського  плануються такі види діяльності, як ремонти помешкань, надання гуманітарної матеріальної підтримки у натуральній формі: товарів для попередження переохолодження та забезпечення термінових потреб вразливих сімей з дітьми щодо підготовки до зими на підставі індивідуальної оцінки потреб, ліків, оплата медичних послуг та пов’язаних витрат (сіра зона), психологічні та психотерапевтичні консультації.

Вибір бенефіціарів проекту зроблений згідно з критеріями вразливості, якими користуються державні соціальні служби для визначення родин в умовах кризи, а також такі додаткові:

- діти, які постраждали в результаті конфлікту або мають психологічні травми/жертви насильства;

- діти, які втратили батьків/піклувальників, особливо в результаті конфлікту;

- розлучені з сім’єю діти, в випадках, коли сім'я була розділена в результаті конфлікту;

- діти під ризиком втрати батьківської опіки або піклувальника через складні життєві умови/залежності/хвороби;

- діти, які мають проблеми зі здоров'ям;

- діти, які живуть в умовах крайньої бідності / мають житлові проблеми;

- діти молодих матерів (до 18 років) в умовах кризи;

- діти, які виховуються одним з батьків;

- діти з багатодітної родини.