Прес-центр25 вересня 2017, 10:09

Спортсмен з Луганщини став чемпіоном Східної України зі змішаних єдиноборств

Минулими вихідними заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь взяв участь у відкритті турніру зі змішаних єдиноборств «Територія сили – 2», який відбувся у Сєвєродонецьку.

Організаторами змагань виступило представництво Міжнародної Ліги змішаних єдиноборств ProFC за підтримки облдержадміністрації.

У вітальному слові Сергій Філь наголосив: «Я щиро вдячний всім учасникам змагань. Такі масштабні заходи свідчать про те, що ми повертаємось до нормального життя, а наші спортсмени продовжують займати призові місця на міжнародних та європейських змаганнях. Понад 700 завойованих медалей за дев’ять місяців – це велике досягнення. Ми пишаємося нашими спортсменами».

На рингу змагались 10 пар спортсменів, які приїхали не тільки з різних куточків України – Київської, Запорізької, Харківської, Одеської, Донецької, Хмельницької областей, але і з Грузії та Туркменістану.

Для участі у змаганнях спортсменів було розбито на пари за ваговими категоріями від 57 до 93 кг. По завершенню кожного бою відбувалась церемонія нагородження, під час якої учасники отримували грошові сертифікати: переможець шість тисяч гривень, його спаринг-партнер – чотири тисячі гривень.

Головним поєдинком вечора став бій між представником Луганщини Олексієм Логвиненко та спортсменом із Грузії Мамукою Овакімяном. За результатами запеклої та видовищної боротьби наш Олексій отримав впевнену перемогу, виборовши титул чемпіона Східної України зі змішаних єдиноборств та грошовий сертифікат на 17 тисяч гривень.

Начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов сказав, що турнір «Територія сили» стає традиційним для Луганської області. За його словами, минулого року у змаганнях взяли участь лише спортсмени з України. Проте, цього року турнір розширив географію, і до Луганщини завітали представники інших держав, тим самим, вивівши змагання на міжнародний рівень.