Прес-центр21 листопада 2017, 14:11

У цьому році на Луганщині не зафіксовано фактів отримання прикордонниками неправомірної винагороди

Про роботу Луганського прикордонного загону з профілактики корупції на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації, сьогодні, 21 листопада, розповів заступник начальника загону по роботі з персоналом Роман Мішенюк.

Він зауважив, що боротьба з корупцією є одним з пріоритетів прикордонного відомства.

Тож, на державному кордоні в Луганському прикордонному загоні протягом року тривають планові заходи з протидії корупції.

У четвертому кварталі вони проходять під гаслом «Зупини корупцію – викрий злочин!»

Основними ризиками, які існують на державному кордоні в межах відповідальності Луганського прикордонного загону по «класичній» ділянці та на лінії розмежування, є спроба дачі неправомірної винагороди прикордонникам за вирішення певних питань. Наприклад, у разі відсутності документів на право перетинання державного кордону та лінії розмежування, неоформленого належним чином паспорту тощо.

Він наголосив, що фактів отримання хабара у поточному році не зафіксовано. Проте, зафіксована 31 спроба дачі неправомірної нагороди з метою прийняття не правових рішень або не притягнення людей до відповідальності за певні порушення на КПВВ.

Задля зниження ризиків отримання хабара у загоні відпрацьована методика заохочення персоналу. Тобто, при пропонуванні грошової винагороди за вирішення певних питань військовослужбовець по команді доповідає, відповідний випадок фіксується і наказом начальника прикордонного загону цей військовослужбовець заохочується премією.

Наостанок Роман Мішенюк звернувся до громадян, що перетинають кордон або лінію розмежування, з проханням дотримуватися чинного законодавства.