Прес-центр5 серпня 2016, 10:08

У Лисичанську Юрій Гарбуз відкрив відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених Луганської обласної дитячої клінічної лікарні

4 серпня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз урочисто відкрив відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених Луганської обласної дитячої клінічної лікарні. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та керівники структурних підрозділів ОДА.

 

В ході ремонтних робіт відбулась замінена дверей, систем електро- та водопостачання, ремонт каналізаційної системи, виконано роботи з оздоблення стін, стелі та підлоги загальною вартістю 599,48 тис. грн.

 

З обласного бюджету виділено 4615,5 тис. грн на придбання медичного обладнання для відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених, а 467 тис. грн. – на меблі.

 

На ці кошти придбано 3 неонатальні монітори пацієнтів, портативний апарат ультразвукової діагностики, 2 пристрої неонатальні для фототерапії, бактерицидні опромінювачі та інше спеціальне  обладнання.

 

Очільник області зазначив, що найближчим часом будуть придбані апарат штучної вентиляції легенів для немовлят та реанімобіль, на який вже виділено 4600 тис. грн. Також для завершення ремонтних робіт в ендоскопічній операційній виділено 199 тис. грн.

 

Роботу Луганської обласної дитячої клінічної лікарні у місті Лисичанську, відновлено з березня минулого року. За цей час на стаціонарному лікуванні перебувало до 5 тисяч хворих дітей, а поліклінічне відділення відвідало понад 15 тисяч пацієнтів.

 

Сьогодні в лікарні 265 стаціонарних ліжок, в тому числі 110 ліжок хірургічного профілю, 15 реанімаційних ліжок, 30 ліжок дитячого пульмонологічного відділення, 20 ліжок – дитяча гастроентерологічного відділення, 10 ліжок – дитяча нефрологія та 10 ліжок – патології новонароджених.

 

Всього у лікарні працює 408 співробітників, у тому числі 18 лікарів-переселенців.